Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου

Τα μυστικά των Chef

Ένα comfort food που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μια φανταστική χορταστική μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, τώρα που η ντομάτα είναι στα καλύτερά της. Το ούζο χαρίζει στα κεφτεδάκια ένα άρωμα ξεχωριστό… Μια πλούσια πράσινη σαλάτα δένει αρμονικά με το φαγητό μας και είναι το απόλυτο συμπλήρωμα.

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά / Εύκολο

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου   

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. λιγκουίνι ή μακαρόνια σπαγγέτι

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου

1 ξερό κρεμμύδι,  τριμμένο

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα

1 φλιτζάνι  γραβιέρα, χοντροτριμμένη

1 σφηνάκι ούζο

1 αυγό

1 πρέζα πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

600 γρ. ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή κονκασέ συσκευασμένο

1/3 φλιτζάνι  ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ξερό κρεμμύδι,  ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κ.γ  θυμάρι αποξηραμένο

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πασπάλισμα

Τυρί γραβιέρα, τριμμένη

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 10-12 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.

Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί για 10 λεπτά και το στύβουμε δυνατά ανάμεσα στα χέρια μας.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το τυρί , το δυόσμο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περιχύνουμε με το ούζο και ζυμώνουμε και πάλι ελαφρά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει βράσει.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά.

Σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τα λιγκουίνι 2-3 λεπτά λιγότερο, από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Με την τσιμπίδα ρίχνουμε τα λιγκουίνι στα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τυρί τριμμένο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια από την προηγούμενη ημέρα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο, θα γίνουν πιο νόστιμα και πιο αρωματικά.

Συνταγή : Έφη Μαρκοζάνες, δεινή μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !