Μήπως πίνουμε τον καφέ μας λάθος;

Τα μυστικά των Chef

Ο καφές είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι περισσότεροι από εμάς αν δεν πιούμε καφέ αισθανόμαστε ότι η μέρα δεν έχει ξεκινήσει. ΄Ενας καλός καφές είναι η καλύτερη καλημέρα … λένε και είναι αλήθεια.

Πίνουμε όμως σωστά τον καφέ μας για να μας χαρίσει τα οφέλη του;

Μετά την σχετική έρευνα είμαι προσωπικά ικανοποιημένη, αφού πίνω espresso freddo σκέτο. Αντιθέτως αποδείχθηκε ότι το καπουτσίνο ή όποια άλλη εκδοχή καφέ που προσθέτουμε πλήρες γάλα, κρέμα, σιρόπια, ζάχαρη, τροφοδοτεί τον οργανισμό μας  με πρόσθετη ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά και θερμίδες και έτσι ακυρώνουμε σε μεγάλο βαθμό τα δυνητικά οφέλη του καφέ.

Αν δεν σας αρέσει σκέτος ο καφές, δοκιμάστε να ενισχύσετε την γεύση του με φυσικά υλικά, που συνιστούν οι ειδικοί. Η κανέλα, το κάρδαμο, η βανίλια, λίγο άπαχο γάλα ή ακόμα και το μοσχοκάρυδο θα σας βοηθήσουν.

Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !