Μήπως τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα;

Tips

Σίσσυ Νίκα

To μόνον σίγουρο είναι ότι πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας όσο πιο τακτικά μπορούμε. Τα βρώμικα ρούχα συσσωρεύουν λεκέδες, βακτήρια, αλλά και οσμές.

Τα καθαρά ρούχα συμβάλλουν στην υγεία και την υγιεινή μας και βέβαια στην πρόληψη δερματικών λοιμώξεων, που μπορεί να προκύψουν από βρώμικες πετσέτες, σεντόνια, ενδύματα και είδη υφασμάτινα, που έχουμε στο σπίτι από κουρτίνες μέχρι καλύμματα.

Κάποιες φορές όμως συμβαίνει τα φρεσκοπλυμένα ρούχα να μυρίζουν άσχημα.

Οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί και κάποιους δεν τους φαντάζεστε.

Εμείς ρωτήσαμε τους τεχνικούς μεγάλης εταιρίας κατασκευής πλυντηρίων και μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες απαντώντας στα ερωτήματά μας.

Μήπως έβαλες περισσότερα ρούχα στο πλυντήριο;

Πολλές φορές δεν το σκεφτόμαστε και επειδή ίσως μας βολεύει  γεμίζουμε αρκετά παραπάνω το πλυντήριο προκειμένου να γλυτώνουμε χρόνο και χρήμα…

Τελικά δεν πρέπει γιατί τα ρούχα χρειάζονται χώρο να κινούνται  μέσα στο πλυντήριο. Αλλιώς δεν θα καθαριστούν τόσο καλά όσο πρέπει. Όταν υπερφορτώνουμε το πλυντήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Αυτό είναι σίγουρο.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που το ρούχα σας μυρίζουν μόλις τα βγάζετε από το πλυντήριο.

Τα πλυμένα ρούχα βγαίνουν άμεσα από το πλυντήριο

Το σίγουρο είναι ότι όταν σταματήσει το πρόγραμμα πλύσης του πλυντηρίου, θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να τα βγάλουμε από το πλυντήριο και να τα απλώσουμε ή να τα βάλουμε στο στεγνωτήριο.

Δεν πρέπει να αφήνουμε υγρά ρούχα μέσα στο πλυντήριο γιατί θα μυρίσουν μούχλα.

Μήπως το πλυντήριο θέλει καθάρισμα;

Τα πλυντήρια ρούχων κάποιες φορές όταν δεν λειτουργούν κανονικά συγκρατούν στάσιμο νερό, άλατα κάποιες φορές, βακτήρια, ακόμα και μούχλα.

Αυτό περνάει στα ρούχα και η μυρωδιά είναι άσχημη.

Θα πρέπει να πλένετε τακτικά το πλυντήριο για λόγους υγιεινής και υγείας. Στο κάτω μέρος του πλυντηρίου υπάρχει φίλτρο και αυτό πρέπει να το καθαρίζεται συχνά γιατί μπορεί να είναι η αιτία συσσώρευσης στάσιμου νερού.

Επίσης το συρταράκι που βάζουμε το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό θα πρέπει να βγαίνει και να πλένετε συχνά.

Αν πάντως διαπιστώσουμε ότι τα ρούχα εξακολουθούν να μυρίζουν, τότε θα πρέπει να καλέσουμε τεχνικό.

Mήπως βάζετε περισσότερο απορρυπαντικό  

Πραγματικά μου έχει συμβεί προσωπικά και δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο. Ξεχάστηκα και έβαλα διπλή δόση απορρυπαντικού και τα ρούχα μύριζαν τόσο άσχημα…

Τα περισσότερα απορρυπαντικά έχουν δοσομετρητή μέσα στη συσκευασία τους ή άλλα είναι σε κάψουλες ή ατομικές συσκευασίες. Για κανένα λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο ή λιγότερο απορρυπαντικό για κάθε πλύση.

Αυτό συμβαίνει γιατί το επιπλέον απορρυπαντικό μπορεί να παγιδευτεί στις ίνες των ρούχων. Τα υπολείμματα του απορρυπαντικού μπορούν να συσσωρεύσουν βρωμιά ή βακτήρια, που δημιουργούν αυτή τη δυσάρεστη οσμή.

Αν τώρα έχετε χρησιμοποιήσει λιγότερο απορρυπαντικό τότε η βρωμιά ενδέχεται να μην έχει αφαιρεθεί στο πλύσιμο και αυτό δημιουργεί δυσάρεστη οσμή.

Μην προβληματίζεστε λοιπόν γιατί μυρίζουν τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας, σίγουρα κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα υπάρχει…

Πάντως φροντίστε να κάνετε service στο πλυντήριό σας τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια, για να δουλεύει άψογα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !