Μακαρονάδα με στακοβούτυρο

Tips

Μια μακαρονάδα πειρασμός με κρητικό στακοβούτυρο, ένα μοναδικό αιγοπρόβειο βούτυρο που γίνεται από την κρέμα του γάλακτος. Είναι το μοναδικό 100% βούτυρο με 100% λιπαρά. Το άρωμά του είναι εντονότερο αλλά χαρακτηριστικό και πολύ ευχάριστο. Είναι από τα απαραίτητα συστατικά του γαμοπίλαφο, αλλά και στη μακαρονάδα είναι χάρμα.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μακαρονάδα με στακοβούτυρο

Από την Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρο Φεστιβάλ Κρήτης

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. σπαγγέτι

80 γρ. στακοβούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι

200 γρ. ξηρός ανθότυρος τριμμένος

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αρκετό αλατισμένο νερό ακολουθώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα σουρώνουμε.

Ταυτόχρονα βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το στακοβούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.

Τότε ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, το πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε με τη λαβίδα για 3 λεπτά.

 Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με ξηρό ανθότυρο ή το χαρμάνι των τυριών που αγαπάμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !