Μοσχαράκι με φασόλια χάντρες

Tips

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και είναι πολύ θρεπτική και χορταστική.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες χάντρες ή κατεψυγμένες για μεγαλύτερη ευκολία και διατίθενται όλες τις εποχές.

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μοσχάρι με κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής  1 ώρα και 50 λεπτά / Εύκολο 

Μοσχαράκι με φασόλια χάντρες

Από την Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μοσχαράκι, κομμένο σε μερίδες

400 γρ χάντρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες

1μεγαλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

200 ml ντοματοχυμό συμπυκνωμένο

1 ώριμη μέτρια ντομάτα, τριμμένη

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Τρόπος παρασκευής  

Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ να πάει παντού.

Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ρίχνουμε 500 ml ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και λίγο ζεστό νερό.

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τις χάντρες και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.

Σε 30 – 40 λεπτά οι χάντρες θα έχουν μελώσει και η σάλτσα ντομάτας θα έχει πυκνώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !