Λιγκουίνι με τυρί κρέμα και χοιρινό καπνιστό

Tips

Mια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και είναι χορταστική. Τα παιδιά σας θα την αποζητούν … και είναι φιλοσοφίας comfort food, ένα μαμαδίστικο ζεστό φαγάκι, που γίνεται πολύ εύκολα

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολο

Λιγκουίνι με τυρί κρέμα και χοιρινό καπνιστό

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. λιγκουίνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο

1 λεμόνι, το ξύσμα

250 γρ. τυρί κρέμα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ζάχαρη

10 φέτες καπνιστό χοιρινό, σε κομμάτια

5 φέτες μπέικον, σε κομμάτια

Για το σερβίρισμα

Τυρί τριμμένο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Κόκκους ροζ πιπέρι προαιρετικά

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα .

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το μπέικον, το καπνιστό χοιρινό και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι, μαζί και 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το τυρί κρέμα, το μπέικον, το χοιρινό φιλέτο και ανακατεύουμε και πάλι.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τυρί και αν θέλουμε πιπέρια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !