Μια κρέμα γιαουρτιού σίγουρα κάνει το ξύπνημα πιο γλυκό και στο όμορφο ξενοδοχείο Molos Bay το γνωρίζουν καλά και σας προσφέρουν τα καλύτερα. Την απολαύσαμε ατενίζοντας την θάλασσα.
Οι φράουλες χαρίζουν χρώμα, γεύση και άρωμα ξεχωριστό σε αυτή τη mousse και το δικό τους μπισκοτάκι αμυγδάλου είναι ό,τι καλύτερο στην κορυφή.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο
Mousse γιαουρτιού με φράουλες
Από το απίθανο Molos Bay Hotel, Kίσσαμος Χανίων
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
200 γρ. φρέσκιες φράουλες, καθαρισμένες
2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες και το θυμαρίσιο μέλι και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ρίχνουμε τις φράουλες στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες σκεπασμένο.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και αν θέλουμε στην κορυφή βάζουμε ένα μπισκοτάκι αμυγδάλου ή μια ολόκληρη φράουλα ή φύλλα μέντας ή δυόσμου.
Η επιλογή δική σας.