Γαρίδες σωτέ με σαλάτα αβοκάντο

Tips

Μια γευστική δημιουργία της κουζίνας της γης και της θάλασσας. Μια γεύση που μας χαρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Το σίγουρο είναι ότι αρέσει πολύ και είναι δροσερή και καλοκαιρινή.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γαρίδες σωτέ με σαλάτα αβοκάντο

Από τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, της ξακουστής ταβέρνας Nisos, Πλατανιάς Χανίων

Yλικά για 2- 4 άτομα

10 γαρίδες

Λίγη πράσινη σαλάτα

1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

Μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

20 ml ξύδι

20 ml ελαιόλαδο για το αβοκάντο

50 ml ελαιόλαδο για τις γαρίδες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο μπούκοβο

30 ml λευκό κρασί

Τρόπος  Παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες γυρίζοντάς τες με λαβίδα και από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά ακόμα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε σε πιάτο και στη βάση βάζουμε την πράσινη σαλάτα στο κέντρο τη σαλάτα με το αβοκάντο και περιμετρικά της γαρίδες.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και το ζουμάκι που έχει στο τηγάνι από τις γαρίδες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !