Ένα επικό επιδόρπιο με αφρό γιαουρτιού και ολόφρεσκες φράουλες που δένουν αρμονικά με ένα κόκκινο γλυκό κρασί. Η φυσική βανίλια χαρίζει άρωμα και η γρεναδίνη χρώμα μοναδικό.
Η υφή της mousse βελούδινη και η επίγευση ονειρική…
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Στο ψυγείο 2 ώρες / Εύκολη
Mousse γιαουρτιού με φρέσκιες φράουλες και κόκκινο κρασί
Από τον Kώστα Γεωργατζά, πολυβραβευμένο private chef
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
Για τη σάλτσα φράουλας
500 γρ. φρέσκιες μικρές φράουλες
80 γρ. θυμαρίσιο μέλι
150 ml κόκκινο γλυκό κρασί, μαυροδάφνη
10 ml γρεναδίνη
40 γρ καστανή ζάχαρη
1 stick βανίλιας
Xυμό και ξύσμα από 1 lime
Για το φινίρισμα
Θυμάρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει ελαφρά στο μίξερ.
Ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, για μεγαλύτερη ευκολία και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τη γρεναδίνη, την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το lime, το μέλι, τη γρεναδίνη, το στικ βανίλιας, τις φρέσκιες φράουλες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακινώντας το κατσαρολάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σχίζουμε το στικ βανίλιας στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους, αλλά αφήνουμε το κοτσάνι μέσα στη σάλτσα για να αναδυθούν τα αρώματα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα φράουλας.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με μια γενναιόδωρη ποσότητα mousse γιαουρτιού και περιχύνουμε τη χλιαρή σάλτσα με τις φρέσκες φράουλες περιμετρικά και πασπαλίζουμε με ελάχιστο θυμάρι.