Mousse γιαουρτιού με φράουλες και κόκκινο γλυκό κρασί

Τα μυστικά των Chef

Ένα επικό επιδόρπιο με αφρό γιαουρτιού και ολόφρεσκες φράουλες που δένουν αρμονικά με ένα κόκκινο γλυκό κρασί. Η φυσική βανίλια χαρίζει άρωμα και η γρεναδίνη χρώμα μοναδικό.

Η υφή της mousse βελούδινη και η επίγευση ονειρική…

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Στο ψυγείο 2 ώρες / Εύκολη

Mousse γιαουρτιού με φρέσκιες φράουλες και κόκκινο κρασί

Από τον Kώστα Γεωργατζά, πολυβραβευμένο private chef  

Υλικά για 4 άτομα

Ο πολυβραβευμένος chef Κώστας Γεωργαντζάς

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη

Για τη σάλτσα φράουλας 

500 γρ. φρέσκιες μικρές φράουλες

80 γρ. θυμαρίσιο μέλι

150 ml κόκκινο γλυκό κρασί, μαυροδάφνη

10 ml γρεναδίνη

40 γρ καστανή ζάχαρη

1 stick βανίλιας

Xυμό και ξύσμα από 1 lime

 Για το φινίρισμα

Θυμάρι

Τρόπος παρασκευής  

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει ελαφρά στο μίξερ.

Ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, για μεγαλύτερη ευκολία και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τη γρεναδίνη, την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το lime, το μέλι, τη γρεναδίνη, το στικ βανίλιας, τις φρέσκιες φράουλες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακινώντας το κατσαρολάκι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σχίζουμε το στικ βανίλιας στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους, αλλά αφήνουμε το κοτσάνι μέσα στη σάλτσα για να αναδυθούν τα αρώματα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα φράουλας.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, με μια γενναιόδωρη ποσότητα mousse γιαουρτιού και περιχύνουμε τη χλιαρή σάλτσα με τις φρέσκες φράουλες περιμετρικά και πασπαλίζουμε με ελάχιστο θυμάρι.

Προηγούμενο άρθροPancakes με βύσσινο και σαντιγί
Επόμενο άρθροΨωμί και Τυρί

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !