Μπρουσκέτα με κρέμα λευκού ταραμά και αυγοτάραχο

Tips

Μια επική γεύση που απολαύσαμε την ώρα του δειλινού στον αμπελώνα Γεροβασιλείου. Την μπρουσκέτα συνοδεύσαμε με ένα απίθανο ροζέ κρασί του Κτήματος, από ξινόμαυρο… Χρώματα, χαμόγελα, γεύσεις ονειρικές, ωραία παρέα και συζητήσεις γαστρονομικές άκρως ενδιαφέρουσες.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μπρουσκέτα με κρέμα λευκού ταραμά και αυγοτάραχο

Από το Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης

Υλικά για 4-6 άτομα

6-8 φέτες προζυμένιου ψωμί σε καρβέλι

Για την κρέμα ταραμά

150 γρ. ταραμά λευκό

150 γρ. προζυμένιο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 1/3  φλιτζανιού σπορέλαιο εκλεκτό

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Για το φινίρισμα

Φέτες αυγοτάραχου

Τρίμα αυγοτάραχου

Ελαιόλαδο

Μοσχολέμονο

Ξύσμα μοσχολέμονου

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα λευκού ταραμά.

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί για 5 λεπτά και το στύβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τον ταραμά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό του λεμονιού εναλλάξ και τα χτυπάμε δυνατά.

Μόλις έχουμε μια βελούδινη κρέμα ταραμά τότε την αλείφουμε σε παχιά στρώση πάνω στην φέτα του ψωμιού, που έχουμε περάσει ελαφρά από το γκριλ.

Βάζουμε και μερικές πολύ λεπτές φετούλες αυγοτάραχο και λίγο τρίμα αυγοτάραχου.

Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μερικές σταγόνες μοσχολέμονου και ξύσμα μοσχολέμονου.

Σερβίρουμε…

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να έχουμε εμφάνιση super βάζουμε την κρέμα λευκού ταραμά σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και κάνουμε σχεδιάκια στην μπρουσκέτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !