ΝεοΜινιμαλισμός, η trendy στάση ζωής που χαρίζει ευτυχία

Tips

Ένα κίνημα που θα συζητηθεί πολύ και αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερους οπαδούς. Είναι η αντίδραση στην υπερκαταναλωτική κοινωνία μας, που η κρίση της πανδημίας γιγάντωσε.

Σαν φιλοσοφία ζωής ο μινιμαλισμός, εμφανίστηκε το 12ο αιώνα στην Ιαπωνία, όπου ιδρύθηκε και αντίστοιχη σχολή διαλογισμού και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας.

Η φιλοσοφία του νεομινιμαλισμού «θέλει» την αγάπη, τον σεβασμό, την απλότητα, την ελευθερία, την ειλικρίνεια και τη χαρά που εκπορεύονται από αυτή τη στάση ζωής προϋποθέσεις ευτυχίας.

ΝεοΜινιμαλισμός είναι η φιλοσοφία, η τέχνη της ζωής του να ζεις με όσο το δυνατόν λιγότερα, για να απολαμβάνεις τα πολύτιμα και τα αληθινά. Οι άνθρωποι που εξασκούν τον νεομινιμαλισμό δηλώνουν ελεύθεροι και χαρούμενοι. Αποδεικνύουν με τη δική τους στάση ότι δεν χρειάζεται να ζεις με πολλά για να είσαι ευτυχισμένος. Η ουσία της καλής ζωής βρίσκεται στις αλήθειες μας.

co media.com

Ο Iάπωνας συγγραφέας Fumio Sasaki είναι από τους κύριους υποστηρικτές του νέο-μινιμαλισμού, που έχει κατακτήσει τις καρδιές των νέων Iαπώνων. Κάθε βιβλίο και best seller, όπως αυτά που έχει κατακτήσει το Hollywood, το “Goodbye things” και το “Hello habits”.

Δηλώνει ότι δεν είναι φιλόσοφος, απλά ένας σκληρά εργαζόμενος που έφθασε σε αδιέξοδο και σήμερα είναι ευτυχισμένος υιοθετώντας τις αρχές του μινιμαλισμού. Χάρισε οτιδήποτε περιττό είχε στο σπίτι του και τα χρήματα που του περισσεύουν από τα βιβλία, του δωρίζονται στον Ερυθρό Σταυρό για τους σκοπούς του.

Στις διαλέξεις του κατακτά τα πλήθη λέγοντας ότι «ένα λιτό σπίτι, με τα εντελώς απαραίτητα, σε κάνει να αποστασιοποιείσαι από τα αντικείμενα, που αγωνίστηκες και θυσίασες μια ζωή για να τα αποκτήσεις. Έτσι νιώθεις ελεύθερος και ευτυχισμένος. Δεν αγωνιάς… ζεις.

Τα αντικείμενα του σπιτιού σου επειδή είναι λίγα είναι πολυχρηστικά, καμωμένα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και καλύτερης ποιότητας για να αντέξουν περισσότερο και να τα χαίρεσαι.

Απλοποιήστε τη ζωή σας και αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και στους γύρω σας. Απελευθερωθείτε από το επιφανειακό και ασχοληθείτε με το αληθινό και τις ουσιαστικές αξίες της ζωής.

Επιλέξτε την εργασία που αγαπάτε, ώστε να είναι ένα ακόμα  δημιουργικό κομμάτι της ζωής σας και να σας δίνει χαρά και ολοκλήρωση. Μην συμβιβάζεστε  με οτιδήποτε σας στενοχωρεί.

Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε σας βαραίνει και δεν εννοούμε μόνον υλικά αγαθά περιττά, αλλά και σχέσεις τοξικές και ανθρώπους που σας δημιουργούν προβλήματα. Έτσι θα έρθει η ευτυχία στη ζωή σας»

Για να γίνετε μινιμαλιστής το πρώτο στάδιο είναι να κάνετε μια σημαντική διαλογή στο σπίτι και όπως μας συμβουλεύει η Marie Kondo. «Ξεκινήστε από τις ντουλάπες σας,  που με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι τα 2/3 είναι ρούχα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό …

Μετά τις ντουλάπες ακολουθούν η αποθήκη, τα έπιπλα για να αναπνεύσει ο χώρος και μετά η δουλειά με τον εαυτό μας…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !