Γλυκό Ψαράκι με μέλι  

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το γλυκάκι της Σαρακοστής των Κυκλάδων. Τα καλύτερα τα δοκιμάσαμε στην Τήνο στο ζαχαροπλαστείο του Λεωνίδα Χάλαρη. Τα ψαράκια, έτσι λέγονται λόγω του σχήματός τους είναι γλυκάκια παραγεμιστά με αρωματικό θυμαρίσιο μέλι νησιώτικο και καρύδια. Σηματοδοτούν τον ερχομό του Πάσχα. Τα ψαράκια έχουν ταξιδεύσει στα πέρατα του κόσμου… και μόλις ετοιμάζονται «εξαφανίζονται» μονομιάς …

Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά Χρόνος αναμονής 45 λεπτά / Μέτριας δυσκολίας

Γλυκό Ψαράκι με μέλι

Από τον περίφημο ζαχαροπλάστη Λεωνίδα Χάλαρη, Χώρα Τήνου

Υλικά για 8-10 άτομα

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

150 ml  φυσικό χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι

100 ml τσίπουρο

50 ml. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

1 κιλό καρύδια καθαρά και φρέσκα

1 κιλό μέλι θυμαρίσιο της Τήνου

150 γρ. τρίμα φρυγανιάς

Για το πασπάλισμα

250 γρ. καρύδι ψιλοτριμμένο

Για το τηγάνισμα 

Αραβοσιτέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά για το φύλλο και αφού τα ανακατέψουμε με το χέρι μας προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο που το κόβουμε με το κουπατ σε στρογγυλά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το μέλι στους 45ο C και ρίχνουμε τα χονδροκομμένα καρύδια και λίγο φρυγανιά τριμμένη.

Ανακατεύουμε με την σπάτουλα και παίρνοντας μικρές ποσότητες αρχίζουμε να δίνουμε σχήματα στην γέμιση σαν σουτζουκάκια.

Σε κάθε στρογγυλό φύλλο βάζουμε από ένα σουτζουκάκι γέμισης δίνοντας κατά το δυνατόν σχήμα σαν ψαράκι. Κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο πατώντας τις άκρες του με πιρούνι ή με το χέρι μας για να μην φύγει η γέμιση.

Στην τηγανιέρα έχουμε βάλει αραβοσιτέλαιο, το αφήνουμε να «κάψει» και τηγανίζουμε τα ψαράκια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια.

Τα πασπαλίζουμε με καρύδι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !