Γλυκό Ψαράκι με μέλι  

Tips

Το γλυκάκι της Σαρακοστής των Κυκλάδων. Τα καλύτερα τα δοκιμάσαμε στην Τήνο στο ζαχαροπλαστείο του Λεωνίδα Χάλαρη. Τα ψαράκια, έτσι λέγονται λόγω του σχήματός τους είναι γλυκάκια παραγεμιστά με αρωματικό θυμαρίσιο μέλι νησιώτικο και καρύδια. Σηματοδοτούν τον ερχομό του Πάσχα. Τα ψαράκια έχουν ταξιδεύσει στα πέρατα του κόσμου… και μόλις ετοιμάζονται «εξαφανίζονται» μονομιάς …

Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά Χρόνος αναμονής 45 λεπτά / Μέτριας δυσκολίας

Γλυκό Ψαράκι με μέλι

Από τον περίφημο ζαχαροπλάστη Λεωνίδα Χάλαρη, Χώρα Τήνου

Υλικά για 8-10 άτομα

Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

150 ml  φυσικό χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι

100 ml τσίπουρο

50 ml. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

1 κιλό καρύδια καθαρά και φρέσκα

1 κιλό μέλι θυμαρίσιο της Τήνου

150 γρ. τρίμα φρυγανιάς

Για το πασπάλισμα

250 γρ. καρύδι ψιλοτριμμένο

Για το τηγάνισμα 

Αραβοσιτέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά για το φύλλο και αφού τα ανακατέψουμε με το χέρι μας προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά να «ξεκουραστεί».

Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο που το κόβουμε με το κουπατ σε στρογγυλά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το μέλι στους 45ο C και ρίχνουμε τα χονδροκομμένα καρύδια και λίγο φρυγανιά τριμμένη.

Ανακατεύουμε με την σπάτουλα και παίρνοντας μικρές ποσότητες αρχίζουμε να δίνουμε σχήματα στην γέμιση σαν σουτζουκάκια.

Σε κάθε στρογγυλό φύλλο βάζουμε από ένα σουτζουκάκι γέμισης δίνοντας κατά το δυνατόν σχήμα σαν ψαράκι. Κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο πατώντας τις άκρες του με πιρούνι ή με το χέρι μας για να μην φύγει η γέμιση.

Στην τηγανιέρα έχουμε βάλει αραβοσιτέλαιο, το αφήνουμε να «κάψει» και τηγανίζουμε τα ψαράκια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια.

Τα πασπαλίζουμε με καρύδι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !