Ντάκος χαρουπιού με μους λευκού ταραμά και καπνιστό ψάρι

Tips

Γεύση που ξετρελαίνει και ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικα. Αντί του κρίθινου ντάκου χρησιμοποιούμε ντάκο χαρουπιού και επάνω απλώνουμε μια γενναία δόση μους λευκού ταραμά. Στην επιφάνεια βάζουμε κάποιο καπνιστό ψάρι από σολομό και πέστροφα, ρέγγα ή σαρδέλα…

Το εστιατόριο Irida wine

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρά ντακάκια για ορεκτικό. Είναι ιδανικά για φιλικές συνάξεις με απολογισμό για τα πεπραγμένα του καλοκαιριού…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ντάκος χαρουπιού με μους λευκού ταραμά και καπνιστό ψάρι

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Ιrida wine restaurant, στο Boutique Hotel & Spa Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου 

Υλικά

Για τη μους λευκού ταραμά

120 γρ. λευκό ταραμά

100 ml νερό εμφιαλωμένο

500 ml. ηλιέλαιο

100 ml. ελαιόλαδο

Χυμό από 3-4 λεμόνια

Φρεσκοτριμμένα πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ντάκοι χαρουπιού

Καπνιστό ψάρι

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

 Στον μπλέντερ βάζουμε το λευκό ταραμά και το νερό.

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές υγρό.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και από το άνοιγμα στο καπάκι αρχίζουμε να ρίχνουμε το ηλιέλαιο με σταθερή και συνεχή ροή, σαν κορδόνι, έτσι ώστε να το απορροφά.

Όταν τελειώσουμε με το ηλιέλαιο, συνεχίζουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, με την ίδια ροή. Ο ταραμάς θα πήζει προσθέτοντας τα έλαια.

Στην πραγματικότητα ακολουθούμε τη διαδικασία της μαγιονέζας και η υφή του ταραμά θα έχει πανομοιότυπη.

Εάν το μπλέντερ σας δεν έχει άνοιγμα στο καπάκι, θα χρειαστεί να διακόπτουμε τη λειτουργία του, να προσθέτουμε το λάδι σε μικρές ποσότητες και εφόσον βεβαιωθούμε ότι το έχει απορροφήσει μπορούμε να ρίχνουμε το υπόλοιπο, μέχρι να τελειώσει.

Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι δοκιμάζοντας και διορθώνοντας αν χρειάζεται περισσότερο.

Αν χρειαστεί περνάμε τους ντάκους από τρεχούμενο νερό για 1 δευτερόλεπτο.

Σερβίρουμε την μους ταραμά πάνω σε ντάκο χαρουπιού. Στην επιφάνειά του  βάζουμε κομμάτια καπνιστού ψαριού ή σαρδέλα ή αντζούγια.

Προηγούμενο άρθροΛαβράκι ceviche
Επόμενο άρθροΡαβανί με κρέμα λεμονιού\

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !