Ω3 – λιπαρά για περισσότερα χρόνια ζωής

Tips

Η πρόσφατη έρευνα του University of Guelph του Καναδά μας προειδοποιεί ότι η έλλειψη Ω3 λιπαρών μπορεί να μειώσει τη ζωή μας ακόμα περισσότερο από ότι το κάπνισμα.

Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει σε μακροχρόνιες έρευνες ότι το κάπνισμα που συνοδεύεται από μια ισορροπημένη διατροφή μειώνει κατά 4 – 5 χρόνια το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου.

Ο σολωμός είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά

Τώρα όμως μελέτες έδειξαν ότι τα χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών θα μπορούσα να το μειώσουν κατά 5 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής.

Επιτακτική λοιπόν είναι η ανάγκη να εντάξουμε συχνά στη διατροφή μας λιπαρά ψάρια καθώς και τροφές με Ω3 – λιπαρά για να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας και να έχουμε ευζωία και μακροζωία.

Τα Ω – 3 λιπαρά συμβάλουν στην σωστή εγκεφαλική λειτουργία, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, στη ρύθμιση τριγλυκεριδίων στο αίμα όπως επίσης και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, των φλεγμονών και των περιορισμό των πόνων.

Στις γαρίδες λέμε ναι …

Ποιες είναι οι πιο πλούσιες τροφές σε Ω-3 λιπαρά κατά σειρά;

Ο λιναρόσπορος, ο σολομός, τα καρύδια, το σκουμπρί, η πέστροφα, οι σαρδέλες με ελαιόλαδο, ο ξιφίας, ο τόνος, η πέρκα, οι γαρίδες, το λιθρίνι, το χταπόδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, ο μπακαλιάρος, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο, το σπανάκι, τα φιστίκια, το σουσάμι, το ταχίνι.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !