Σαρδέλες σαβόρο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια θρεπτική γευστική δημιουργία των ψαράδων αλλά και των νησιών μας. Οι σαρδέλες αν και ταπεινό ψαράκι είναι πλούσιο σε διατροφική αξία αφού ξεχειλίζει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Οι σαρδέλες περιέχουν βιταμίνη Β12, σελήνιο και σίδηρο, αλλά και μεγάλη ποσότητα ω-3 και ω-6 λιπαρών. Επιπλέον, όταν καταναλώνονται με το κόκαλο αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Οι σαρδέλες έχουν μικρό διάστημα ζωής έτσι είναι πιο ασφαλείς, αφού δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου.

 Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Εύκολη

 Σαρδέλες σαβόρο

 Υλικά

1 κιλό φρέσκιες σαρδέλες, καθαρισμένες

2 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

½ ποτήρι νερού ξύδι

2 κλωνάρια δενδρολίβανο

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις σαρδέλες σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς με λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι το σκόρδο με το ελαιόλαδο που έμεινε από τα ψάρια, τη δάφνη  και το δενδρολίβανο.

«Σβήνουμε» με το ξύδι και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά  και περιχύνουμε τις σαρδέλες.

Συνήθως το σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.

Μπορούμε αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.

Μικρά μυστικά

Στις σαρδέλες αφαιρούμε το κεφάλι.

Τα γραφικά Τριζόνια

Συνταγή : από τη Νατάσα Σινή, εστιατόριο Ostria, Νησάκι Τριζόνια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !