Πως θα περάσετε όμορφα στις διακοπές σας με τα παιδιά και την παρέα σας

Tips

Διακοπές σημαίνουν ξεκούραση και πρόκληση να ξεφύγουμε για λίγο από τα συνηθισμένα. Όλα στις διακοπές επιτρέπονται για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να αντιμετωπίσουμε δυνατοί τον χειμώνα…

Βρείτε λοιπόν δραστηριότητες που ταιριάζουν σε εσάς και μπορείτε να τις κάνετε μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους σας. Επιπλέον να νοιώσετε ότι αξιοποιείται τον χρόνο σας αντί να είστε ξαπλωμένοι σε μια ξαπλώστρα στην παραλία.

Το ψαράδικο χωριό του Ποπάυ

Ξενάγηση στον τόπο διακοπών

Η γνωριμία της γύρω περιοχής των διακοπών μπορεί να κρύβει θησαυρούς. Κάστρα, μουσεία, παραδοσιακούς οικισμούς, τοπία Natura ή ποτάμια.

Όλα αυτά μαζί με ιστορίες που μπορείτε να διηγηθείτε στα παιδιά σας θα τα εξιτάρουν … δημιουργείστε εσείς ένα κλίμα παιχνιδιού μέσα από τη διήγησή σας και θα μάθουν πολλά διασκεδάζοντας…

Ακόμα και αν προβλέπεται στις διακοπές να φύγετε από το σπίτι μπορείτε να ανακαλύψετε κρυφές γωνιές της πόλης που ζείτε.

Μαθήματα μαγειρικής στο ξενοδοχείο Γανυμήδης Γαλαξίδι

Μαθήματα μαγειρικής ή ζωγραφικής

Οι διακοπές είναι η ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες τεχνικές ή ακόμα να ανακαλύψουμε πράγματα που μας αρέσουν ή ακόμα να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και τις γνώσεις μας. Σε ξενοδοχεία ή πολιτιστικούς οργανισμούς διοργανώνονται στο τόπο των διακοπών μας πολλές δραστηριότητες. Είναι ένας ακόμα τρόπος να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο, τα προϊόντα, τις καλλιέργειες και τους ανθρώπους. Ακόμα η φύση και η θάλασσα μας προσφέρουν πολλά υλικά που μπορούν στα χέρια μας να γίνουν έργα τέχνης, αρκεί να μας δείξουν κάποιες τεχνικές. Ζωγραφίζοντας πέτρες, συνθέτοντας γλυπτά από ξύλα και τόσα άλλα.

Διάβασμα

Το διάβασμα ενός βιβλίου απαιτεί χρόνο που σίγουρα οι περισσότεροι δεν τον διαθέτουμε. Στις διακοπές όμως είναι το διάβασμα ενός μυθιστορήματος ή ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης ή ότι άλλο μας αρέσει μας δίνει το πλεονέκτημα να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να χαλαρώσουμε … Επιλέξτε κάποια βιβλία ενδιαφέροντα για τις διακοπές και θα μας θυμηθείτε..

Τάβλι ή επιτραπέζια παιχνίδια

Σας χαρίζουν την ευκαιρία να περάσετε όμορφα με φίλους ή την οικογένεια θα γελάσετε πολύ, θα πειράζει ο ένας τον άλλο και κυρίως θα ξεφύγετε από την πραγματικότητα… Το τάβλι, το σκάκι, το scrabble, η μονόπολη είναι κάποια από αυτά. Η επιλογή δική σας.

Κηπουρική

Αν δεν προβλέπεται να φύγετε διακοπές αλλά να μείνετε σπίτι είναι μια ευκαιρία να φυτέψετε λουλούδια ή να δημιουργήσετε ένα μικρό μποστανάκι σε γλάστρες. Αν έχετε κήπο ακόμα καλύτερα γιατί θα εξασφαλίσετε καλύτερη σοδειά. Μοιραστείτε την εμπειρία αυτή με τα παιδιά σας και από αυτή τη συνέργεια θα μάθουν πολλά και θα αγαπήσουν τη γη.

Ψάρεμα

Μια ακόμα ήρεμε και συνάμα αναζωογονητική και δημιουργική απασχόληση σε επαφή με τη φύση. Στα παιδιά διδάσκει υπομονή, επιμονή και οργάνωση.

Αγοράστε μια απόχη ή ένα καλάμι και αρχίστε να μαθαίνετε πως ψαρεύουν, φτιάξτε δολώματα και η μεγαλύτερη χαρά έρχεται με το πιάσιμο του πρώτου ψαριού… εξασφαλίζετε έτσι και το μεζεδάκι σας..

Υπάρχουν πολλά εγχειρίδια αλλά και στο youtube θα παρακολουθήσετε τεχνικές και σεμινάρια οικογενειακά.

Τα θαλάσσια πάρκα ή ενυδρεία

Κάθε παιδί αλλά και εσείς που θέλετε να γίνεται για λίγο παιδί μπορείτε να επισκεφθείτε πάρκα με νεροτσουλήθρες, πισίνες, τεχνητά κύματα και άλλα παιχνίδια νερού. Θα ενθουσιάσουν εσάς και τα παιδιά σας. Αρκετά μέρη έχουν ενυδρείο που αποτελεί ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα παιδιά αναζητείστε τα αν βρίσκονται κοντά σας … έστω και αν οδηγήσετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω.

 Θαλάσσιο ποδήλατο ή κωπηλασία

Μια ξεχωριστή δραστηριότητα που θέλει καλή παρέα, θα ασκήσετε τους μυς σας και το αναπνευστικό σας, θα πάρετε καθαρό αέρα, ίσως θα εξερευνήσετε το αντικρινό βραχονήσι και στην Ελλάδα έχουμε πολλά… Θα έχετε την ευκαιρία να εποπτεύσετε τα «τεκταινόμενα» στη παραλία διακριτικά… από τη θάλασσα. Το σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε πολύ μαζί με φίλους ή τα παιδάκια σας που θα το ευχαριστηθούν ιδιαίτερα.

Μπορείτε να το νοικιάσετε για λίγο ή περισσότερο χρόνο από όλες τις οργανωμένες παραλίες.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !