Πατάτες φουρνιστές με αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η αγαπημένη μου συνταγή για τραγανές ψητές πατάτες με μια πινελιά αρωματικών της ελληνικής γης. Η νοστιμιά τους συναρπάζει και είναι το καλύτερο νηστίσιμο φαγητό δίπλα σε μια πλούσια σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Εννοείται ότι συνοδεύουν θαυμάσια το κρέας και το ψάρι…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά Μαγείρεμα 30 λεπτά

Πατάτες φουρνιστές με αρωματικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό  γρ. πατάτες Nάξου

4 κ.σ. ξύδι δυνατό

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

ανθό αλατιού

ρίγανη

θρούμπι

δενδρολίβανο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πάπρικα καπνιστή

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.

Τις βάζουμε στο σουρωτήρι και τις περνάμε με κρύο νερό, κάτω από τη βρύση για να φύγει το πολύ άμυλο

Βυθίζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε το ξύδι και βράζουμε για 6 – 8 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ρίγανη, το θρούμπι και το δενδρολίβανο.

Σε ένα μπολ βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν εξωτερικά τις δοκιμάζουμε με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού, που θα πρέπει να μπορεί να εισχωρήσει στα 3 mm περίπου.

Τις στραγγίζουμε να φύγει εντελώς το νερό και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μπόλικο το μείγμα ελαιόλαδου.

Όταν όλες οι πατάτες λαδωθούν καλά, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα αρωματικών και τον ανθό αλατιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε μόλις  ροδίσουν και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Τα τελευταία 5 λεπτά ανάβουμε και το γκριλ για να πάρουν ακόμα πιο ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε πιατέλα.

Τις πασπαλίζουμε με μείγμα αρωματικών και σερβίρουμε.

Συνταγή: Από το απίθανο εστιατόριο Ωμέγας Τίγρης, Νυμφαίο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !