Πατάτες φουρνιστές με αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Η αγαπημένη μου συνταγή για τραγανές ψητές πατάτες με μια πινελιά αρωματικών της ελληνικής γης. Η νοστιμιά τους συναρπάζει και είναι το καλύτερο νηστίσιμο φαγητό δίπλα σε μια πλούσια σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Εννοείται ότι συνοδεύουν θαυμάσια το κρέας και το ψάρι…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά Μαγείρεμα 30 λεπτά

Πατάτες φουρνιστές με αρωματικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό  γρ. πατάτες Nάξου

4 κ.σ. ξύδι δυνατό

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

ανθό αλατιού

ρίγανη

θρούμπι

δενδρολίβανο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πάπρικα καπνιστή

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.

Τις βάζουμε στο σουρωτήρι και τις περνάμε με κρύο νερό, κάτω από τη βρύση για να φύγει το πολύ άμυλο

Βυθίζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε το ξύδι και βράζουμε για 6 – 8 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ρίγανη, το θρούμπι και το δενδρολίβανο.

Σε ένα μπολ βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, το σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν εξωτερικά τις δοκιμάζουμε με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού, που θα πρέπει να μπορεί να εισχωρήσει στα 3 mm περίπου.

Τις στραγγίζουμε να φύγει εντελώς το νερό και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μπόλικο το μείγμα ελαιόλαδου.

Όταν όλες οι πατάτες λαδωθούν καλά, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα αρωματικών και τον ανθό αλατιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε μόλις  ροδίσουν και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Τα τελευταία 5 λεπτά ανάβουμε και το γκριλ για να πάρουν ακόμα πιο ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε πιατέλα.

Τις πασπαλίζουμε με μείγμα αρωματικών και σερβίρουμε.

Συνταγή: Από το απίθανο εστιατόριο Ωμέγας Τίγρης, Νυμφαίο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !