Χοιρινή τηγανιά με αχνιστά κρεμμύδια

Τα μυστικά των Chef

Η τηγανιά αρέσει σε όλους σαν μεζεδάκι για το κρασί ή το τσίπουρο, αλλά και σαν εύκολο κυρίως πιάτο.

Εμείς σας παρουσιάζουμε το πιάτο στην πιο υγιεινή του μορφή, με κρεμμύδια αχνιστά.

Τα κρεμμύδια είτε φρέσκα ή ξερά, μαγειρεμένα ή ωμά δίνουν γεύση σε κάθε γευστική μας δημιουργία. Οι ποικιλίες του πολλές λευκό, κόκκινο, κίτρινο και τα οφέλη για την υγεία μας πολύτιμα . Από το 5000 π.Χ. το κρεμμύδι λατρευόταν και οι αιγύπτιοι ότι οι ομόκεντροι κύκλοι που εμφανίζονται στις φέτες του συμβολίζουν την αιωνιότητα. Η θρεπτική και κυρίως η αντιοξειδωτική του δράση μεγάλη. Η ποικιλία των αντιοξειδωτικών τεράστια και η αντιφλεγμονώδης δράση τους μοναδική κυρίως στις εξωτερικές στρώσεις του κρεμμυδιού. Συμβάλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και έχει αντικαρκινική δράση.

Επειδή για κάποιους από εμάς το ωμό κρεμμύδι δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό από το στομάχι σας δίνουμε αυτή τη συνταγή με τα αχνιστά κρεμμύδια που ενισχύουμε με χυμό λεμονιού. Εννοείται ότι μπορείτε μαζί με τα κρεμμύδια να βάλετε πιπεριές όλων των χρωμάτων ή ντομάτες για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη δράση του.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας ακόμα και σαν μια έξυπνη σαλάτα.

 Χοιρινή τηγανιά με αχνιστά κρεμμύδια

Υλικά

1 κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο + 1 ποτήρι ακόμα

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

1 κ.σ καυτερή πάπρικα

1 κ.σ μουστάρδα

1 κ.γ ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα κρεμμύδια αχνιστά

4 – 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες

Χυμό από 2 λεμόνια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το κρέας σε νερό που κοχλάζει για 20 λεπτά και αμέσως μετά το στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα, από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με τσίπουρο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε ένα φλιτζάνι με νερό και περιχύνουμε τη τηγανιά.

Μόλις το κρέας απορροφήσει τα υγρά του προσθέτουμε τη ρίγανη και λίγο τσίπουρο ακόμα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνον με το λάδι της. Την σερβίρουμε ζεστή.

Για τα κρεμμύδια αχνιστά

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε βαθύ τηγάνι με νερό και τα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν και να γίνουν διάφανα για 5-8 λεπτά.

Όπως είναι καυτά τα «σβήνουμε» με χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 2- 4 λεπτά και σερβίρουμε δίπλα στην τηγανιά.

Συνταγή: από τη Φωτεινή Κασσαβέτη, Aλεξάνδρεια Ημαθίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !