Ομελέτα με αλλαντικά και τυρί

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πανεύκολη και νόστιμη

Η ομελέτα αρέσει σε όλους, γίνεται πολύ εύκολα και προσφέρεται για δημιουργικές συνταγές αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη. Για την ιστορία της να πούμε ότι επινοήθηκε το 1810 από ισπανούς μάγειρες.

Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση όταν την τηγανίζουμε βάζουμε και λίγο βούτυρο. Δεν απαιτεί η ομελέτα συγκεκριμένα υλικά ούτε ιδιαίτερες νόρμες στην παρασκευή της.

Τα αυγά βρίσκονται σε κάθε σπίτι, είναι ωφέλιμα, αγαπημένα και πολύ οικονομικά.

Βάζουμε γάλα ή όχι και επιλέγουμε τα αλλαντικά και τα τυριά που αγαπάμε.

Από μοτσαρέλα μέχρι έμμενταλ και μπλε τυρί.

Αν θέλουμε μέσα στην ομελέτα βάζουμε και ντοματάκια ή ακόμα και πιπεριές ή μανιτάρια.

Τελικά μπορούμε να βάλουμε ότι βρούμε στο ψυγείο και η σύνθεση δική μας…

Το θυμάρι αλλά και το σχοινόπρασο αρέσουν πολύ.

Το μυστικό στην ομελέτα είναι, αυτό το λίγο μοσχοκάρυδο, χαρίζει άρωμα στα αυγά.

Ομελέτα με τυριά και αλλαντικά

Από το Breeze café, Αγία Παρασκευή

Υλικά

5 αυγά

Μισό φλιτζάνι γάλα (125 ml)

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

3 κ. σ. ελαιόλαδο (45 ml )

2 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια

2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 φέτα γαλοπούλα, κομμένη σε κομμάτια

2  φέτες τυρί κασέρι ΠΟΠ, σε κομμάτια

80 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, χοντροτριμμένη

Ρίγανη ή θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι, αν χρειαστεί

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.

Το αφήνουμε μέχρι να κάνει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και τότε ρίχνουμε τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αφήνουμε για 2 λεπτά να λιώσουν ελαφρά και γυρίζουμε προσεκτικά τις άκρες της ομελέτας, ώστε να γίνει σαν ρολό και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσει.

Τη σερβίρουμε στο πιάτο δίπλα σε σαλάτα και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης.

Πασπαλίζουμε την ομελέτα με σχοινόπρασο αν έχουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !