Ομελέτα με αλλαντικά και τυρί

Τα μυστικά των Chef

Πανεύκολη και νόστιμη

Η ομελέτα αρέσει σε όλους, γίνεται πολύ εύκολα και προσφέρεται για δημιουργικές συνταγές αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη. Για την ιστορία της να πούμε ότι επινοήθηκε το 1810 από ισπανούς μάγειρες.

Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση όταν την τηγανίζουμε βάζουμε και λίγο βούτυρο. Δεν απαιτεί η ομελέτα συγκεκριμένα υλικά ούτε ιδιαίτερες νόρμες στην παρασκευή της.

Τα αυγά βρίσκονται σε κάθε σπίτι, είναι ωφέλιμα, αγαπημένα και πολύ οικονομικά.

Βάζουμε γάλα ή όχι και επιλέγουμε τα αλλαντικά και τα τυριά που αγαπάμε.

Από μοτσαρέλα μέχρι έμμενταλ και μπλε τυρί.

Αν θέλουμε μέσα στην ομελέτα βάζουμε και ντοματάκια ή ακόμα και πιπεριές ή μανιτάρια.

Τελικά μπορούμε να βάλουμε ότι βρούμε στο ψυγείο και η σύνθεση δική μας…

Το θυμάρι αλλά και το σχοινόπρασο αρέσουν πολύ.

Το μυστικό στην ομελέτα είναι, αυτό το λίγο μοσχοκάρυδο, χαρίζει άρωμα στα αυγά.

Ομελέτα με τυριά και αλλαντικά

Από το Breeze café, Αγία Παρασκευή

Υλικά

5 αυγά

Μισό φλιτζάνι γάλα (125 ml)

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

3 κ. σ. ελαιόλαδο (45 ml )

2 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια

2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 φέτα γαλοπούλα, κομμένη σε κομμάτια

2  φέτες τυρί κασέρι ΠΟΠ, σε κομμάτια

80 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, χοντροτριμμένη

Ρίγανη ή θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι, αν χρειαστεί

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.

Το αφήνουμε μέχρι να κάνει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και τότε ρίχνουμε τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αφήνουμε για 2 λεπτά να λιώσουν ελαφρά και γυρίζουμε προσεκτικά τις άκρες της ομελέτας, ώστε να γίνει σαν ρολό και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσει.

Τη σερβίρουμε στο πιάτο δίπλα σε σαλάτα και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης.

Πασπαλίζουμε την ομελέτα με σχοινόπρασο αν έχουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !