Ομελέτα με τυριά

Tips

Η εύκολη λύση για να φάμε κάτι στα γρήγορα ή για ένα απολαυστικό πρωινό του Σαββατοκύριακου. Μια ομελέτα με μπόλικο τυρί είναι πάντα ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική. Ένα comfort food για το καλωσόρισμα του φθινοπώρου.

Εσείς μπορείτε να το επαυξήσετε με ντομάτα, πιπεριές, πατάτες, αλλαντικά ή ότι άλλο τραβά η ψυχή σας…

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Εύκολο

Ομελέτα με τυριά

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 2 άτομα

6 αβγά

1 κ.σ κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ βούτυρο

2 κ.σ. μανιτάρια σε φέτες, φρέσκα ή κονσέρβα

1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο

60 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο

40 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη

1 κ.σ. μπλε τυρί, σπασμένο με πιρούνι ή μετσοβόνε τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και την κρέμα γάλακτος με το σύρμα και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, σε ένα τηγάνι 25 εκ. με βαρύ πάτο, που να μπορεί να μπει στον φούρνο.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και μετά από 2 λεπτά κουνώντας απαλά με τη σπάτουλα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το δυόσμο και τα τυριά.

Αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα και βάζουμε το τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο τυλίγουμε την ομελέτα σαν μαντήλι και σερβίρουμε με μια σαλάτα δίπλα και ψωμί.

Μικρά μυστικά

Την ομελέτα εννοείται ότι μπορείτε να την κάνετε αποκλειστικά στο τηγάνι, ο φούρνος απλά διευκολύνει.

Στο τηγάνι την τυλίγουμε στα δύο και μετά στα τέσσερα πιέζοντάς την ελαφρά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !