Όνειρα και το νόημά τους

Tips

Κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου μας ονειρευόμαστε, όμως τα περισσότερα ούτε καν τα θυμόμαστε. Μόνον κάποια που έχουν «γράψει δυνατά» τα θυμόμαστε για πάντα.
Ο άνθρωπος πάντα θέλει να εξηγήσει ένα όνειρο, που ήταν έντονο. Προσπαθεί να μάθει τι σήμαινε αυτό το όνειρο και ψάχνει για ονειροκρίτες στο διαδίκτυο ή ρωτά φίλους αν γνωρίζουν κάτι περισσότερο.
Κάποια όνειρα είναι παράξενα … ανεξήγητα. Άλλωστε ο κόσμος των ονείρων είναι μυστηριακός και ανεξερεύνητος.
Άλλα όνειρα έχουν έντονο χρώμα και κάποια είναι ασπρόμαυρα.
Τα όνειρα έχουν κάποια σύμβολα… που θέλουν να μας αφυπνίσουν ή να μας προβληματίσουν ή ακόμα να μας προειδοποιήσουν για κάτι.
Ας αναλύσουμε κάποια όνειρα που μαρτυρούν και τη ψυχολογική κατάσταση, που βρισκόμαστε.

Ονειρεύτηκα ότι πέθανα…

Αλήθεια τι σημαίνει αυτό το όνειρο; Είναι κάτι στενάχωρο κάτι προειδοποιητικό; Πως εξηγείτε από τους ψυχολόγους;
To όνειρο μαρτυρά αλλαγές που πρόκειται να έρθουν και σηματοδοτεί την επιθυμία σας, να βάλετε κάποιο τέλος σε μια τοξική και στενόχωρη κατάσταση.
Μπορεί να προειδοποιεί για κάποιο εμπόδιο στη ζωή και την καριέρα σας.
Το νόημα είναι ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι μέχρι τώρα κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το ξεχάσετε και να προχωρήσετε.
Άρα το νόημα και ο συμβολισμός είναι θετικός.

Μπλοκάρισμα

Αν ονειρευτήκατε ότι είστε κλεισμένες μέσα στο ασανσέρ ή σε κάποιο περιορισμένο χώρο και μάταια προσπαθείτε να ξεφύγετε τότε ενδόμυχα αποκαλύπτει την πίεση, τη δυσφορία που νιώθετε για τη ζωή σας είτε την προσωπική, είτε την επαγγελματική.
Το όνειρο μαρτυρά ότι υπάρχει δυσκολία και αδυναμία να προχωρήσουμε μπροστά. Νοιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο Προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα γιατί κάποιος ή κάποια κατάσταση στην πραγματικότητα μας εμποδίζει να εξελιχθούμε και να απελευθερωθούμε από τα δεσμά μας.

Πέσιμο στο κενό

Ένα όνειρο συνηθισμένο… όλοι έχουμε δει ότι πέφτουμε στο κενό και ξυπνάμε με άγχος και φόβο, σαν να συνέβη στην πραγματικότητα.
Το όνειρο μαρτυρά την μοναξιά και την ανασφάλεια που νιώθουμε. Τελικά όμως πιστεύεται ότι είναι προάγγελος προβλημάτων, καθυστερήσεων και στενοχώριας.
Αν πάλι ονειρευόμαστε ότι πέφτουμε στο κενό και αμέσως μετά σε νερό, τότε σημαίνει ότι «πνιγόμαστε» από απρόσμενα γεγονότα.

Πετάμε στον ουρανό

Αν ονειρευτούμε ότι πετάμε, το όνειρο μαρτυρά την επιθυμία να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς στη ζωή μας.
Αν ξεκινάμε το πέταγμα από το σπίτι ή κάποιο οικείο περιβάλλον σημαίνει ότι επιθυμούμε κάποια βελτίωση στην προσωπική μας ζωή. Αν δούμε όμως ότι πετάμε πάνω από τα γραφεία μας ή κάποιο βιομηχανικό χώρο, τότε σημαίνει ότι θα υπάρχει βελτίωση στην επαγγελματική μας ζωή.
Επίσης αυτό το όνειρο μπορεί να μαρτυρά την επιθυμία μας να δραπετεύσουμε από κάποιους τομείς της ζωής μας.
Όταν πετάμε και πηγαίνουμε μπροστά σημαίνει ότι υπάρχει μια ευκαιρία και πρέπει να την αρπάξουμε για να πάμε ακόμα πιο ψηλά.

Χαμένοι στο άγνωστο …

Αν ονειρευτούμε ότι χανόμαστε σε μια άγνωστη πόλη ή σε ένα σπίτι ή σε κήπο που έχει λαβύρινθο σχηματισμένο με θάμνους, τότε σημαίνει ότι υπάρχουν δυσκολίες και παλεύουμε σε ταραγμένα νερά.
Το όνειρο μαρτυρά ότι προσπαθούμε να βρούμε το δρόμο μας, αλλά δεν είμαστε σίγουρες για την κατεύθυνση. Πάντως δεν είμαστε οι άνθρωποι που κάνουμε καίριες επιλογές … αλλά υπάρχει μέλλον.
Οι αποφάσεις που θα πάρουμε πρέπει να είναι σημαντικές και αφορούν αλλαγές στην εργασία, στο σπίτι και ίσως κάποιος χωρισμός..

Ατύχημα

Ο σπουδαίος ψυχαναλυτής Φρόιντ έλεγε ότι, οι άνθρωποι που βλέπουν ότι έχουν ένα σοβαρό ατύχημα και είναι τα θύματα, έχουν έναν φόβο για το θάνατο, που τον κρατούν καλά κρυμμένο στο υποσυνείδητό τους.
Αν παρευρεθείτε μόνον στο ατύχημα χωρίς να υποστείτε συνέπειες, τότε μπορεί το όνειρο να σας προειδοποιεί για προδοσία, από αγαπημένο σας πρόσωπο.
Επίσης μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι δεν συμπεριφέρεστε τίμια και ηθικά, οπότε νοιώθετε ένοχοι για αυτή την κατάσταση.

Χάσιμο δοντιών

Αν ονειρευτήκατε ότι χάσατε όλα τα δόντια σας ή κάποια που ήταν χαλασμένα, τότε οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι προειδοποίηση, για θάνατο προσφιλούς σας προσώπου.
Εάν τα δόντια ήταν τα περισσότερα χαλασμένα, τότε το όνειρο προειδοποιεί για πιθανό σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Το όνειρο σε κάθε περίπτωση μαρτυρά αίσθημα ανασφάλειας, ανησυχία και απώλεια γενικώς.

Γυμνοί σε δημόσιο χώρο

Αν ονειρευτήκατε ότι ναι μεν είστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο, αλλά νοιώθετε άνετα, τότε σημαίνει ότι έχετε την πρόθεση να παραβείτε τους νόμους, που σας καταπιέζουν και σημαίνει ότι βρίσκετε σιγά σιγά το δρόμο για την ελευθερία σας.
Αν πάλι είστε γυμνοί αλλά ψάχνετε με κάθε τρόπο να κρυφτείτε, σημαίνει ότι αποκαλύψατε σε κάποιους πράγματα, που δεν έπρεπε για την ζωή σας και νοιώθετε άσχημα.
Τα όνειρα κρύβουν συμβολισμούς και ίσως κάποια μελλούμενα που ίσως συμβούν. Ας μην είμαστε απόλυτοι γιατί μπορεί να πέσουμε και εντελώς έξω… μην προβληματίζεστε και είναι καλύτερα να αφήσετε το χρόνο να σας τα επιβεβαιώσει ή όχι…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροΚρίταμο σαλάτα με ντομάτα
Επόμενο άρθροΠιλάφι με χταπόδι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !