Πιλάφι με χταπόδι

Tips

Η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται από τη διάσημη cheffe Ντίνα Νικολάου κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων Masterclass μαγειρικής με ελληνικό ρύζι.

Το πιλάφι με χταπόδι είναι επικός συνδυασμός …  είναι το φαγητό της παρέας, το σερβίρουμε και το μοιραζόμαστε.

Η Ντίνα Νικολάου μαγειρεύοντας

Xρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολο

Πιλάφι με χταπόδι

Από την διάσημη Ντίνα Νικολάου,  executive cheffe Rice Ambassador

Υλικά για 4 – 6 άτομα

1 χταπόδι περίπου 1.200 γραμμάρια

Χυμό από 1 πορτοκάλι

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

5 ml ελαιόλαδο

Για το πιλάφι

300 γρ. ρύζι Καρολίνα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

Μία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

Μία πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη

1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες

150 ml κρασί λευκό, ασύρτικο κατά προτίμηση

350 ml ζωμό χταποδιού

350 ml ζωμό κότας

30 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για το σερβίρισμα

Μάραθο φρέσκο

Πετιμέζι

Φυλλαράκια κάπαρης

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει κάπως.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο το χυμό πορτοκάλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και  συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το διατηρούμε ζεστό.

Σουρώνουμε το ζωμό χταποδιού από την κατσαρόλα και τον κρατάμε για να τον χρησιμοποιήσουμε στο πιλάφι.

Ετοιμάζουμε το πιλάφι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, τις πιπεριές και αλατίζουμε ελαφρά.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και ξεκινάμε να προσθέτουμε πρώτα το ζωμό του χταποδιού και αφού απορροφηθεί, συνεχίζουμε με το ζωμό της κότας, σε μικρές δόσεις.

Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι το πιλάφι να χυλώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο, μάραθο και λίγο πετιμέζι ή 2 φυλλαράκια κάπαρης σε κάθε πιάτο.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΌνειρα και το νόημά τους
Επόμενο άρθροΤούρτα RED VELVET

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !