Τούρτα RED VELVET

Tips

Μια τούρτα που αρέσει πολύ και σηματοδοτεί το καλοκαίρι με τα απίθανα χρώματα και γεύση.

Την καλύτερη τούρτα του είδους, όσο και αν ακούγεται παράξενα, τη δοκίμασα σε ένα κουκλίστικο ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Χαλάστρας, που είναι γνωστή για τους ορυζώνες της… Τυχαία ανακάλυψη αλλά πολύτιμη το ζαχαροπλαστείο Peace N Cake.

Οι αδελφές Νίκη και Ειρήνη Τσερέπη, που έχουν πολυσήμαντη σχέση στα γαστρονομικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν στον τόπο καταγωγής τους, ένα ζαχαροπλαστείο εξαιρετικό και το πέτυχαν…

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά/ Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά/ Εύκολο

Τούρτα RED VELVET

Από τη Νίκη και Ειρήνη Τσερέπη, ζαχαροπλαστείο Peace N Cake, Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Υλικά για μια τούρτα

Για το παντεσπάνι

330 γρ.  αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο

500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ κακάο εκλεκτό, σε σκόνη

53 γρ κόρν φλάουρ

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ σόδα μαγειρική

3 βανίλιες

300 γρ ξινόγαλο

250 ml νερό εμφιαλωμένο

100 ml ηλιέλαιο

200 γρ αυγά

1κ.γ ξύδι

1 κ.γ  χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το Frosting

250 γρ. βούτυρο εκλεκτό

453 γρ. τυρί κρέμα

500 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός της σόδας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, εκτός το ξύδι.

Ενσωματώνουμε στο πρώτο μπολ το μείγμα των υγρών συστατικών.

Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι τη σόδα με το ξύδι, την ομογενοποιούμε ανακατεύοντας, για να αφρίσει και την ρίχνουμε στο μπολ στο τέλος και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 ταψάκια 18cm και μοιράζουμε το μείγμα για να φτιάξουμε το παντεσπάνι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C  στον αέρα για 50 λεπτά, δοκιμάζοντας με ένα μαχαιράκι αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το frosting ή αλλιώς κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το  χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.

Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.

Στρώνουμε σε δίσκο το πρώτο παντεσπάνι και με την μαρίζ απλώνουμε λίγο από την κρέμα για να το καλύψει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.

Μόλις στηθεί η τούρτα απλώνουμε με τη μαρίζ ολόγυρα κρέμα για να καλύψει το γύρω γύρω.

Στην επιφάνεια βάζουμε περισσότερη κρέμα και διακοσμούμε όπως θέλουμε με κόκκους σοκολάτας, τριμμένο παντεσπάνι, κόκκους ροζ πιπεριού.

Έτοιμη η εντυπωσιακή τούρτα μας.

Προηγούμενο άρθροΠιλάφι με χταπόδι
Επόμενο άρθροΤροφές φιλοσοφίας «Good Mood»

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !