Pancakes με Mερέντα, μπισκότο και φρούτα του δάσους

Τα μυστικά των Chef

Για ένα πρωινό απολαυστικό

Οι διεθνείς τάσεις των γευστικών δημιουργιών απαιτεί ένα συνεχές σαφάρι, για να ανακαλύψουμε κάποιο εξαιρετικό και πρωτότυπο δημιούργημα, που να μας «ανεβάζει», να δυναμώνει τον οργανισμό, να έχει χρώμα, να είναι όμορφο, εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβό.

Με έκπληξη είδα, την τελευταία μελέτη που φαίνεται ότι η δεύτερη αναζήτηση διεθνώς στο διαδίκτυο είναι η κατηγορία recipes και η πρώτη αναζήτηση της κατηγορίας είναι οι συνταγές για pancakes… Έτσι λοιπόν ζήτησα από τον ταλαντούχο executive chef Λαέρτη Οικονόμου, του Terra Petra, που φημίζεται για τα pancakes του να φτιάξουμε και να μου δώσει τη συνταγή για αυτό που είναι το best seller τους.

Ακολουθείστε βήμα βήμα τη συνταγή που είναι εύκολη και από εκεί και πέρα μπορείτε να διανθίσετε τα pancakes σας, δηλ. του τηγανιού τα κέικ, με υλικά που σας αρέσουν.

Η βασική συνταγή είναι μια και εσείς μπορείτε να βάλετε σοκολάτα bitter, για λιγότερες ενοχές… ξηρούς καρπούς, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο φανταστείτε…

Το σίγουρο είναι ότι θα λατρέψετε τα pancakes και εμείς περιμένουμε τις δικές σας ιδέες και συνταγές για να τις κοινοποιήσουμε.

Ο κόσμος «διψάει» για ενημέρωση, σε ό,τι αφορά τα pancakes.

Πάντως για ένα ιδιαίτερο πρωινό δίπλα σε έναν πλούσιο καφέ ή ακόμα και ένα απογευματινό με φίλους μια χαρά είναι… χορταστικά, νόστιμα και εντυπωσιακά. Μπορούμε άλλωστε να περάσουμε στην κουζίνα και να προσπαθήσουμε, μέσα σε 25 λεπτά, να φτιάξουμε «παίζοντας» τα δικά μας pancakes.

Pancakes με Mερέντα, μπισκότο και φρούτα του δάσους

Aπό τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef, του πολυχώρου Terra Petra, Θέατρο Πέτρας, Αθήνα

Υλικά για 4 άτομα

 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

20 γρ. baking powder, κοσκινισμένο

10 γρ. αλάτι

5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, κοσκινισμένη

400 ml. φρέσκο γάλα

1 αυγό

60 γρ. βούτυρο φρέσκο

Για το σερβίρισμα 

300 γρ. Μερέντα ή Nutela

30 γρ. τριμμένο μπισκότο τύπου βουτύρου

30 γρ. φρούτα του δάσους

2 πουράκια σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το γάλα και τα χτυπάμε στην αρχή στην πρώτη σκάλα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα και μετά ανεβάζουμε στην 2-3 σκάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για 5 λεπτά.

Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε και το βούτυρο σιγά σιγά στη ζύμη.

Προσοχή το βούτυρο δεν πρέπει να καεί.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Βγάζουμε από τη βάση του μίξερ τον κάδο, τον σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά εκτός ψυγείου.

Περνάμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο και το βάζουμε πάνω στο μάτι.

Αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη, ανάλογα το μέγεθος του pancake και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα.

Αφήνουμε  την ζύμη να ψηθεί για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό έντονο χρώμα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζουμε ελαφρά από την άλλη πλευρά.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 2 λεπτά, μέχρι να πάρει το ίδιο χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Βάζουμε σε πιάτα τα pancakes, από 4 κομμάτια για τον καθένα, το ένα πάνω στο άλλο, χτίζοντας ένα μικρό πύρο και απλώνοντας ενδιάμεσα Μερέντα.

Τέλος, περιχύνουμε με Μερέντα, πασπαλίζουμε ελαφρά με τριμμένο μπισκότο και βάζουμε για το φινίρισμα φρούτα του δάσους και από ένα πουράκι σοκολάτα.

Αν θέλουμε ρίχνουμε για φινίρισμα του πιάτου σάλτσα σοκολάτας.

Μετά τον περίπατο στο βουνό μια γευστική «αμαρτία» επιτρέπεται στο Terra Petra

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !