Πασχαλινά αυγά πρωτότυπα και αγαπησιάρικα…

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Φέτος θα δοκιμάσουμε επτά διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσουμε αυγά πασχαλινά που μιλάνε…

Μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε αφού τα βάψουμε ή να δημιουργήσουμε έργα τέχνης χρησιμοποιώντας κλωστές χρωματιστές. Εκτός από τις φυσικές βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούμε να επιλέξουμε χρώματα από «γεννήματα της φύσης» όπως κρεμμύδι, παντζάρι, σπανάκι, καλέντουλα  ή ακόμα και μπαχαρικά κουρκουμά ή πιπέρι καγιέν για να δημιουργήσουμε αριστουργήματα.

Κλωστές και έμπνευση

Βάφουμε τα αυγά με κλωστές

Υλικά

1 ποτήρι ξύδι

Νερό

Κλωστές φλος για κέντημα σε διάφορα χρώματα

Αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

Κόβουμε τις κλωστές σε μικρά κομμάτια και το αλουμινόχαρτο σε τετράγωνα κομμάτια, περίπου 15 εκ. ανάλογα με το μέγεθος των αυγών.

Βρέχουμε λίγο τα αυγά ώστε να κολλήσουν οι κλωστές στην επιφάνεια τους. Βάζουμε λίγες κλωστές μέσα στο αλουμινόχαρτο ότι χρώμα ή όποιο συνδυασμό μας αρέσει κάθε φορά.

Βάζουμε επάνω το αυγό, σκεπάζουμε με λίγες κλωστές ακόμα και τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας μια μπάλα.

Αν θέλουμε δένουμε τις κλωστές γύρω από τα αβγά ώστε να δημιουργήσουμε σχέδια απίθανα.

Βάζουμε τα αυγά σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Έτσι δεν χρειάζεται βαφή, θα βγάλουν χρώμα οι κλωστές.

Βγάζουμε τα αυγά από το νερό και όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε και αφαιρούμε τις κλωστές. Τα γυαλίζουμε με λαδωμένο πανάκι.

Μικρά μυστικά

Δημιουργούμε διάφορα χρώματα ενώνοντας κλωστές διαφορετικού χρώματος όπως: Kόκκινο+κίτρινο για να «γεννηθεί» το πορτοκαλί, κόκκινο+πράσινο για να έχουμε το καφέ ή μπλε+κόκκινο για ένα ζωηρό πράσινο…

Αυγά με αρωματικά φυτά και βοτάνια

Επιλέγουμε αυγά λευκά ή ανοιχτόχρωμα και αρωματικά φυτά ή βοτάνια που μας αρέσουν όπως μαϊντανό, άνηθο, φυλλαράκια μέντας, δενδρολίβανο.

Περνάμε το αυγό με μια βρεγμένη πετσέτα και απλώνουμε πάνω στο αυγό διαφορετικά φυτά για να έχουμε μια ποικιλία μοναδική.

Τυλίγουμε το αυγό με τούλι που το δένουμε στις άκρες.

Βάζουμε τα αυγά στην κατσαρόλα και τα βάφουμε με φυσικές βαφές όλων των χρωμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντα στη συσκευασία.

Μετά τα 20 λεπτά αφού βράσουν για να γίνουν σφιχτά με προσοχή και τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν καλά.

Τότε αφαιρούμε το τούλι και τα αρωματικά φυτά και θα δούμε ότι το σχήμα τους έχει αποτυπωθεί στα αυγά.

Περνάμε το κάθε αυγό με ένα πανάκι με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στην αυγουλιέρα.

Είναι τόσο όμορφα…

Πασχαλινά αυγά με χρώματα της φύσης…

Αν έχουμε υπομονή και χρόνο μπορεί να βάψιμο τα αυγά με φυσικά υλικά γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι φλούδες από κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια, σπανάκι, κόκκινο λάχανο, καλέντουλα ή ακόμα και κουρκουμά.  Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια για όλα τα γεννήματα της φύσης.

Αυγά βαμμένα με φλούδες κρεμμυδιών

Υλικά

20 αυγά

10 κρεμμύδια, μόνον τις φλούδες τους

70 γρ. ξίδι δυνατό

Για το γυάλισμα

Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες των κρεμμυδιών μαζί με νερό και το ξίδι.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.

Από εκείνη τη στιγμή υπολογίζουμε 20 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Επιλέγουμε αυγά ανοιχτού χρώματος ή λευκά για να «γράψουν» καλύτερα τα χρώματα.

Με βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε καλά τα αυγά.

Βάζουμε τα αυγά στην κατσαρόλα σε μονή σειρά προσεκτικά να μην ραγίσουν.

Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε την κατσαρόλα όπως είναι με τα αυγά στο ψυγείο και την επομένη βγάζουμε τα αυγά, σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τα αυγά από κόκκινα κρεμμύδια παίρνουν χρώμα βυσσινί καφέ ενώ από τα κίτρινα κρεμμύδια ένα αχνό κόκκινο.

Σε μια πετσετούλα βάζουμε ελαιόλαδο και γυαλίζουμε κάθε αυγό για να λάμψει..

Τα βάζουμε σε καλάθι και τα στολίζουμε με διακοσμητικά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσει το νερό, βάζουμε την κατσαρόλα όλη νύχτα στο ψυγείο.

Αυγά με παντζάρι

20 αυγά λευκά

4 παντζάρια μέτρια, μόνον τους βολβούς

100 ml ξύδι δυνατό

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε πλατιά κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα παντζάρια, το ξύδια και μια στρώση από τα αυγά.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό γυρίζοντας τα αυγά ώστε να πάει το χρώμα παντού…

Ο χρόνος που θα χρειαστεί είναι 4 – 8ώρες.

Βγάζουμε τα αυγά και ταμπονάροντάς τα με μια πετσέτα τα στεγνώνουμε.

Τα περνάμε με ένα πανάκι με ελαιόλαδο να γυαλίσουν και τα βάζουμε στην αυγουλιάρα ή σε καλάθι.

Βράζουμε τα αυγά σε νερό με ξύδι για 20 λεπτά να γίνουν σφιχτά.

Αυγά με κουρκουμά ή πιπέρι καγιέν

Υλικά

20 αυγά λευκά ή ανοιχτόχρωμα

10 κούπες ζεστό νερό

15 κ.σ. κουρκουμά ή πιπέρι καγιέν

5 κ.σ. λευκό ξύδι

Διαδικασία

Στο ζεστό νερό διαλύουμε τον κουρκουμά ή το πιπέρι και ρίχνουμε και το ξύδι ανακατεύοντας καλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε πλατιά κατσαρόλα σε μια σειρά βάζουμε τα αυγά και τα καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά στο διάλυμα του κουρκουμά και αφήνουμε για 1- 8 ώρες ανάλογα το χρώμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Βγάζουμε από το νερό και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στεγνώσουν.

Βάζουμε τα αυγά σε αυγουλιέρα ή καλάθι.

Αυγά πασχαλινά ζωγραφιστά…

Βάφουμε τα αυγά με μια κόκκινη μπογιά εμπορίου ακολουθώντας την διαδικασία που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Διαλύουμε υγρό ή σκόνη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής με λίγο ξύδι και με πινέλο δημιουργούμε συνθέσεις με τη δικής μας υπογραφή άξιες να αγαπηθούν και να εκτιμηθούν από φίλους.

Αυγά πασχαλινά με αυτοκόλλητα παιδικά και μη

Βάφουμε τα αυγά με όποιον τρόπο επιλέξουμε.

Κολλάμε επάνω στην επιφάνειά τους αυτοκόλλητες παραστάσεις.

Πριν τα βάψουμε μπορούμε να τυλίξουμε τα αυγά με μπορντούρες αυτοκόλλητες με σχήματα διάφορα.

Μετά το βάψιμο αφαιρούνται και ξετρελαίνουν…

Διακοσμητικά Πασχαλινά αυγά με χρυσόσκονες και ακρυλικά χρώματα

Αν θέλετε φέτος τα αυγά σας να λάμψουν πρωτοτυπήστε… Με αυτά τα αυγά θα διακοσμήσετε το τραπέζι και το σπίτι σας, θα τσουγκρίσετε θα χαρείτε.

Όμως η ιδιαιτερότητα αυτών των απίθανων αυγών είναι ότι για λόγους ασφαλείας  αλλά για λόγους ασφαλείας μην τα καταναλώσετε λόγω της κόλλας και των ακρυλικών χρωμάτων.

Αξίζει όμως…

Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και με χρυσόσκονες και ακρυλικά δημιουργούμε έργα τέχνης με τη δική μας υπογραφή…

Με λεπτό πινέλο πρώτα τα ζωγραφίζουμε περνώντας τα αγαπημένα μας χρώματα γαλάζιο, ροζέ, πορτοκαλί και στις άκρες των αυγών ή σε συγκεκριμένα σημεία που θέλουμε κολλάμε τη χρυσόσκονη.

Θα χρειαστούμε

Σφιχτά βρασμένα αυγά

Ακρυλικά χρώματα

Χρυσόσκονες ή glitter

Κόλλα

Πιατέλα ή μπολάκια

Πινέλο

Διαδικασία

Βράζουμε τα αυγά, για 20 λεπτά.

Τα βάζουμε σε σκεύος με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.

Τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα προσεκτικά.

Βάζουμε τις χρυσόσκονες και τα glitter σε μπολάκια ή τα απλώνουμε σε ρηχές πιατέλες.

Περνάμε με το πινέλο την κόλλα σε κάθε αυγό ή σε μέρη του αυγού.

Τα ρολάρουμε πάνω στη χρυσόσκονη για να καλυφθεί ολόκληρο ή μέρος του αυγού.

Αν δεν έχει κολλήσει σωστά η χρυσόσκονη με το πρώτο ρολάρισμα επαναλαμβάνουμε.

Αυγά βαμμένα με ακριλικά χρώματα

Βράζουμε τα αυγά για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα σκουπίζουμε με πετσέτα για να στεγνώσουν.

Με το πινελάκι τα βάφουμε σε χρώματα που αγαπάμε.

Για να είναι ακόμα πιο πρωτότυπα βάζουμε στη μύτη του αυγού κόλλα και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με την χρυσόσκονη ή το glitter.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !