Μπισκότα μελοκάρυδο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τραγανά μπισκοτάκια, νόστιμα και αρωματικά. Γίνονται γρήγορα και αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα αλλά και για τους φίλους μας τους vegan αντικαθιστούμε το βούτυρο με φυτικό ή ελαιόλαδο. Επίσης μπορείτε να αυξήσετε και την ποσότητα των καρυδιών και να βάλετε επίσης εκχύλισμα βανίλιας αντί για λικέρ πορτοκαλιού.

Η επιλογή δική σας

 Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά/ Χρόνος ψύξης 45 λεπτά / Εύκολο

 Μπισκότα μελοκάρυδο

 Yλικά για 20-25 μπισκότα

125 γρ. αγελαδινό βούτυρο, ελαφρά λιωμένο

175 γρ. φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο

190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού Grand Marnier

1 φλιτζάνι καρυδόψυχα, χοντροσπασμένη

Για το φινίρισμα

20-25 καρύδια μισοσπασμένα

1 κρόκος αυγού ή 1 φλιτζάνι γάλα

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το λιωμένο βούτυρο με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν τα αλεύρι, το ξύσμα και το λικέρ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρυδιά και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη.

Ρολάρουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 45 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε κομμάτια της ζύμης σε τετράγωνα κομμάτια με το τσέρκι.

Απλώνουμε πάνω στην λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκότα.

Βάζουμε στη μέση μισή καρυδόψιχα και περνάμε το μπισκότο με γάλα ή αυγό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα καλά.

Εάν περισσέψουν κάποια μπισκότα, πράγμα δύσκολο, τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει ερμητικά.

Συνταγή: από την Κατερίνα Ξηρού

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !