Μπισκότα μελοκάρυδο

Tips

Τραγανά μπισκοτάκια, νόστιμα και αρωματικά. Γίνονται γρήγορα και αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα αλλά και για τους φίλους μας τους vegan αντικαθιστούμε το βούτυρο με φυτικό ή ελαιόλαδο. Επίσης μπορείτε να αυξήσετε και την ποσότητα των καρυδιών και να βάλετε επίσης εκχύλισμα βανίλιας αντί για λικέρ πορτοκαλιού.

Η επιλογή δική σας

 Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά/ Χρόνος ψύξης 45 λεπτά / Εύκολο

 Μπισκότα μελοκάρυδο

 Yλικά για 20-25 μπισκότα

125 γρ. αγελαδινό βούτυρο, ελαφρά λιωμένο

175 γρ. φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο

190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού Grand Marnier

1 φλιτζάνι καρυδόψυχα, χοντροσπασμένη

Για το φινίρισμα

20-25 καρύδια μισοσπασμένα

1 κρόκος αυγού ή 1 φλιτζάνι γάλα

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το λιωμένο βούτυρο με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν τα αλεύρι, το ξύσμα και το λικέρ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρυδιά και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη.

Ρολάρουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 45 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε κομμάτια της ζύμης σε τετράγωνα κομμάτια με το τσέρκι.

Απλώνουμε πάνω στην λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκότα.

Βάζουμε στη μέση μισή καρυδόψιχα και περνάμε το μπισκότο με γάλα ή αυγό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα καλά.

Εάν περισσέψουν κάποια μπισκότα, πράγμα δύσκολο, τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει ερμητικά.

Συνταγή: από την Κατερίνα Ξηρού

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !