Ποια αλκοολούχα ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες;

Tips

Πολλές φορές σκεφτόμαστε ποιο αλκοολούχο ποτό να διαλέξουμε για να έχει τις δυνατόν λιγότερες θερμίδες.

Τελικό το κρασί είναι προτιμότερο από το ουίσκι ή ένα cocktail. Bέβαια εννοείται ότι όσο μεγαλύτερο αλκοολικό βαθμό έχει το κρασί, τόσο περισσότερες θερμίδες έχει.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα ποτά που έχουν τις λιγότερες θερμίδες έτσι θα έχετε μια ευχάριστη επιλογή ακόμα και αν βρίσκεστε σε διαδικασία απώλειας βάρους.

Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι από τα αλκοολούχα με τις λιγότερες θερμίδες αφού ανά ποτήρι κατά μέσον όρο δίνουν περίπου 90 θερμίδες.

Μια brut σαμπάνια δίνει περίπου 105 θερμίδες ενώ μια ροζέ μπορεί να έχει μέχρι 120 θερμίδες.

Λευκό κρασί

Ένα ποτήρι λευκό κρασί είναι το ποτό που προτιμάμε όταν προσέχουμε τη γραμμή μας. Ένα λευκό κρασί chardonnay έχει 123 θερμίδες και ένα sauvignon blanc έχει 122 θερμίδες.

Ένα γλυκό επιδόρπιο κρασί δίνει 165 θερμίδες.

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί, όπως και τα περισσότερα κρασιά, είναι ένα ακόμα αλκοολούχο με λίγες θερμίδες.

Για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ανάλογα με την περιεκτικότητα σε αλκοόλ δίνει από 110 – 170 θερμίδες.

Για παράδειγμα ένα ποτήρι Cabernet sauvignon δίνει 122 θερμίδες

Ροζ κρασί

Το ροζέ κρασί δίνει περισσότερες θερμίδες από το λευκό κρασί  αλλά παραμένει λιγότερο θερμιδικό από τα δυνατά αλκοολούχα όπως το ουίσκι, η βότκα ή το τζιν.

Ένα ποτήρι ροζέ δίνει 126 θερμίδες περίπου.

 Μηλίτης

Ο μηλίτης είναι το αλκοολούχο ποτό με τις χαμηλότερες θερμίδες γιατί περιέχει λίγο αλκοόλ και επομένως λίγη ζάχαρη.
Παράγεται από ζουμερά και τραγανά μήλα που του χαρίζουν το μοναδικό του άρωμα. Η μοναδική του γεύση οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής του όπου ο χυμός μήλου ζυμώνεται με μαγιά και στη συνέχεια φιλτράρεται για να μας δώσει τον μηλίτη. Αυτό το φιλτράρισμα κάνει τον μηλίτη να ξεχωρίζει και του δίνει καθαρό χρώμα. Πίνεται πάντα παγωμένος και τα παγάκια του πάνε πολύ… Γεμίζουμε το 1/3 του ποτηριού με πάγο και συμπληρώνουμε μηλίτη.

Ένα ποτήρι μηλίτη περιέχει 50 θερμίδες ανά 100 ml.

Μπύρα

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η μπύρα δεν είναι από τις πιο θερμιδικές αλκοόλες. Kυρίως η φήμη ότι η μπύρα παχαίνει προέρχεται λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας που σερβίρεται αλλά και των συνοδευτικών που μας κάνουν εύκολα να ξεφεύγουμε.

Το ποτήρι ανά 100 ml δίνει μόνον 50 θερμίδες. Οι πιο θερμιδικές μπύρες είναι αυτές που περιέχουν την περισσότερη ζάχαρη: αυτές είναι οι τριπλές ή οι μπύρες με φρούτα ή μέλι, επειδή είναι εμπλουτισμένες με φυσικά σάκχαρα.

Πιείτε άφοβα ένα ποτήρι κρασί κόκκινο, λευκό ή ροζέ ή ακόμα απολαύστε μια κρύα μπύρα ή έναν μηλίτη με μέτρο … κάντε κέφι και την επόμενη ανεβείτε άφοβα στη ζυγαριά…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !