Κρεμώδες Cheesecake πορτοκαλιού

Tips

Ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο cheesecake με άρωμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα καραμελωμένα. Προσφέρεται όλες τις ώρες και σαν δροσερό και αρωματικό επιδόρπιο ακόμα και μετά από ψάρι.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά

Κρεμώδες Cheesecake πορτοκαλιού

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα πορτοκάλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

1 κούπα πλούσιας κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

2 /3 φλιτζανιού τυρί κρέμα

Μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Σπασμένα μπισκότα

Καραμελωμένα αμύγδαλα μισοσπασμένα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα πορτοκάλια και τα κάνουμε χυμό.

Σε μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό  για 5 – 7 λεπτά μέχρις ότου γίνει ένα σιρόπι. Υπολογίζουμε 5 περίπου κουταλιές της σούπας σιρόπι.

Το βάζουμε σε μικρό δοχείο σκεπασμένο και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την  κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρις ότου έχουμε μία πλούσια σαντιγί.

Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και το ξύσμα πορτοκαλιού και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε το σιρόπι πορτοκαλιού σιγά-σιγά μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι διαλύεται καλά.

Μέσα στο μείγμα της κρέμας του cheesecake προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα αλλά και αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε το μίγμα μέσα σε μπολάκια ή ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις κούπες πορτοκαλιού και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με αμύγδαλα ή κομματάκια καραμελωμένες φλοίδες πορτοκαλιού.

Μικρά μυστικά

Για ακόμα περισσότερο άρωμα αν θέλουμε βάζουμε και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Κεϋλάνης.

Συνταγή από την Έφη Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !