Κρεμώδες Cheesecake πορτοκαλιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο cheesecake με άρωμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα καραμελωμένα. Προσφέρεται όλες τις ώρες και σαν δροσερό και αρωματικό επιδόρπιο ακόμα και μετά από ψάρι.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά

Κρεμώδες Cheesecake πορτοκαλιού

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα πορτοκάλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

1 κούπα πλούσιας κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

2 /3 φλιτζανιού τυρί κρέμα

Μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Σπασμένα μπισκότα

Καραμελωμένα αμύγδαλα μισοσπασμένα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα πορτοκάλια και τα κάνουμε χυμό.

Σε μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό  για 5 – 7 λεπτά μέχρις ότου γίνει ένα σιρόπι. Υπολογίζουμε 5 περίπου κουταλιές της σούπας σιρόπι.

Το βάζουμε σε μικρό δοχείο σκεπασμένο και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την  κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρις ότου έχουμε μία πλούσια σαντιγί.

Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και το ξύσμα πορτοκαλιού και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε το σιρόπι πορτοκαλιού σιγά-σιγά μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι διαλύεται καλά.

Μέσα στο μείγμα της κρέμας του cheesecake προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα αλλά και αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε το μίγμα μέσα σε μπολάκια ή ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις κούπες πορτοκαλιού και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για 3 ώρες τουλάχιστον.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με αμύγδαλα ή κομματάκια καραμελωμένες φλοίδες πορτοκαλιού.

Μικρά μυστικά

Για ακόμα περισσότερο άρωμα αν θέλουμε βάζουμε και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Κεϋλάνης.

Συνταγή από την Έφη Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !