Πέστο πράσινης πιπεριάς και αγγουροντομάτα

Tips

Μια σαλάτα υπερτροφή με το πέστο πράσινης πιπεριάς και δροσερή αγγουροντομάτα. Το πέστο ξεχειλίζει αντιοξειδωτικά και μπορούμε να το διατηρήσουμε σε γυάλινο μπολάκι στο ψυγείο για να διανθίσουμε τις σαλάτες μας, αλλά και τις σάλτσες.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πέστο πράσινης πιπεριάς και αγγουροντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

3 ντομάτες μέτριες

2 αγγούρια

15 πράσινες πιπεριές κέρατο

3 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πασατέμπο

Μισό ματσάκι μαϊντανό

1 κούπα ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Kαθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια σαν κύβους.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές σε χαμηλή φωτιά .

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο που σοτάραμε, τις πιπεριές, το μαϊντανό, την τριμμένη γραβιέρα, τον πασατέμπο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Πολτοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα πέστο.

Κόβουμε τις ντομάτες κυδωνάτες και τα αγγούρια σε μπαστουνάκια.

Βάζουμε στη μια πλευρά της πιατέλας το πέστο πράσινης πιπεριάς.

Στην άλλη πλευρά βάζουμε όμορφα τις ντομάτες και τα αγγούρια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Φωτογραφία co Mediterranean combo

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !