Η μπύρα για την απολαύσετε πρέπει να είναι δροσερή και ποτέ παγωμένη, γιατί η γεύση της αδικείται έτσι…
Αν θέλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα plateau με λιχουδιές που θα συντροφεύσουν την μπύρα μας, τότε ο συνδυασμός εκλεκτών αλλαντικών, τυριών, ντιπ και ανάλογων αρτοποιημάτων είναι ο καλύτερος.
Την αλμύρα των αλλαντικών μπορούμε να τη σβήσουμε με τσάτνευ ντομάτας, πιπεριάς ή και φρούτων.
Μια σύνθεση για μπύρα που δοκιμάσαμε και μας άρεσε ήταν στο Οlive garden του ξενοδοχείου Τιτάνια.
Σε ένα ξύλινο plateau πάνω σε ψωμάκια ή brioche και παξιμάδια απλώνονταν νωχελικά αλλαντικά όλων των ειδών προσούτο Ευρυτανίας Στριμμένου, καπνιστό χοιρομέρι, λούζα, ζαμπόν καπνιστό κοτόπουλου, γαλοπούλας αλλά και χοιρινό.
Στα ψωμάκια υπήρχαν στρώσεις από αλοιφές δροσερές, ρόκα, φύλλα σπανάκι ή ντομάτα και από πάνω είχαν απλώσει σε ρολά ή ολόκληρες φέτες τα αλλαντικά.
Κάποια brioche είχαν και διάφορα είδη τυριών καπνιστό μετσοβόνε, γραβιέρα Νάξου και Κρήτης αλλά και κατίκι Δομοκού και ανεβατό Γρεβενών.
Αυτό που μας άρεσε ήταν τα ψητά λουκάνικα Μάνης με μπόλικο πορτοκάλι, λουκάνικα Ευρυτανίας καπνιστά, άλλα με πράσο ή πιπεράτα.
Η ιδέα, όπως ήταν χαραγμένα λοξά και περασμένα σε καλαμάκι εντυπωσιάζει και διευκολύνει.
Σε ντιπάκια υπήρχαν τσάτνευ ντομάτας, φρούτων και πιπεριάς.
Σε άλλα υπήρχε μουστάρδα απαλή με μέλι και άλλη με παπαρουνόσπορο και δύο ακόμα σάλτσες μπάρμπεκιου και αγιολί.
Επίσης τα μανιτάρια, τα λαχανάκια Βρυξελλών αλλά και τα στικ λαχανικών δένουν αρμονικά.
Αυτά τα υλικά μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε στην ποικιλία αλλαντικών και τυριών για να συνοδέψουν την μπύρα.