Ποια είναι αλήθεια τα καλύτερα συνοδευτικά για να απολαύσετε την μπύρα σας;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η μπύρα για την απολαύσετε πρέπει να είναι δροσερή και ποτέ παγωμένη, γιατί η γεύση της αδικείται έτσι…

Αν θέλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα plateau με λιχουδιές που θα συντροφεύσουν την μπύρα μας, τότε ο συνδυασμός εκλεκτών αλλαντικών, τυριών, ντιπ και ανάλογων αρτοποιημάτων είναι ο καλύτερος.

Την αλμύρα των αλλαντικών μπορούμε να τη σβήσουμε με τσάτνευ ντομάτας, πιπεριάς ή και φρούτων.

Μια σύνθεση για μπύρα που δοκιμάσαμε και μας άρεσε ήταν στο Οlive garden του ξενοδοχείου Τιτάνια.

Σε ένα ξύλινο plateau πάνω σε ψωμάκια ή brioche και παξιμάδια απλώνονταν νωχελικά αλλαντικά όλων των ειδών προσούτο Ευρυτανίας Στριμμένου, καπνιστό χοιρομέρι, λούζα, ζαμπόν καπνιστό κοτόπουλου, γαλοπούλας αλλά και χοιρινό.

Στα ψωμάκια υπήρχαν στρώσεις από αλοιφές δροσερές,  ρόκα, φύλλα σπανάκι ή ντομάτα και από πάνω είχαν απλώσει σε ρολά ή ολόκληρες φέτες τα αλλαντικά.

Κάποια brioche είχαν και διάφορα είδη τυριών καπνιστό μετσοβόνε, γραβιέρα Νάξου και Κρήτης αλλά και κατίκι Δομοκού και ανεβατό Γρεβενών.

Αυτό που μας άρεσε ήταν τα ψητά λουκάνικα Μάνης με μπόλικο πορτοκάλι, λουκάνικα Ευρυτανίας καπνιστά, άλλα με πράσο ή πιπεράτα.

Η ιδέα, όπως ήταν χαραγμένα λοξά και περασμένα σε καλαμάκι εντυπωσιάζει και διευκολύνει.

Σε ντιπάκια υπήρχαν τσάτνευ ντομάτας, φρούτων και πιπεριάς.

Σε άλλα υπήρχε μουστάρδα απαλή με μέλι και άλλη με παπαρουνόσπορο και δύο ακόμα σάλτσες μπάρμπεκιου και αγιολί.

Επίσης τα μανιτάρια, τα λαχανάκια Βρυξελλών αλλά και τα στικ λαχανικών δένουν αρμονικά.

Αυτά τα υλικά μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε στην ποικιλία αλλαντικών και τυριών για να συνοδέψουν την μπύρα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !