Σιτάρι της Αμάλθειας ή Σπερνά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση ευζωίας για τους vegan, τους vegetarian και όχι μόνον…

Ένα γλυκό ή κυρίως γεύμα superfood, που χαρίζει δύναμη και ενδυναμώνει τον οργανισμό μας. Μια γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Γεύσεις της γης, ξηροί καρποί, σταφίδες, ρόδι, ζάχαρη καστανή ή καρύδας και όλων των ειδών τους σπόρους.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα φρούτα εποχής ή ακόμα και αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα και τόσα άλλα.

Μια γευστική δημιουργία ευζωίας που αξίζει να την εντάξουμε στη διατροφή μας.

Σιτάρι της Αμάλθειας

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι 

Υλικά 

500 γρ. σιτάρι

1 φλιτζάνι. ζάχαρη καστανή ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας

1 φλιτζάνι σουσάμι

1φλιτζάνι σπόρους chia, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, παπαρουνόσπορους

1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ΠΟΠ

1 μεγάλο ρόδι καθαρισμένο

1 φλιτζάνι ανάμεικτες σταφίδες  (άσπρες & μαύρες)

1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροσπασμένα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα,  χοντροσπασμένα

2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με κρύο νερό.

Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το καλύπτουμε με καθαρό νερό.

Το αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι και αρχίσει να «σπάει», να ανοίγει το περίβλημά του.

Το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.

Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μία καθαρή πετσέτα και απλώνουμε το σιτάρι να στεγνώσει πολύ καλά.

Το αφήνουμε για 3 – 4 ώρες ώστε να στεγνώσει τελείως και να μην έχει καθόλου υγρασία. Κατά διαστήματα το ανακατεύουμε για να στεγνώσει πιο εύκολα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ εκτός από τη ζάχαρη γιατί σκληραίνει το σιτάρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε.

Αν περισσέψει το διατηρούμε καλυμμένο στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπολ για 2 ημέρες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !