Σιτάρι της Αμάλθειας ή Σπερνά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση ευζωίας για τους vegan, τους vegetarian και όχι μόνον…

Ένα γλυκό ή κυρίως γεύμα superfood, που χαρίζει δύναμη και ενδυναμώνει τον οργανισμό μας. Μια γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Γεύσεις της γης, ξηροί καρποί, σταφίδες, ρόδι, ζάχαρη καστανή ή καρύδας και όλων των ειδών τους σπόρους.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα φρούτα εποχής ή ακόμα και αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα και τόσα άλλα.

Μια γευστική δημιουργία ευζωίας που αξίζει να την εντάξουμε στη διατροφή μας.

Σιτάρι της Αμάλθειας

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι 

Υλικά 

500 γρ. σιτάρι

1 φλιτζάνι. ζάχαρη καστανή ή 2 φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας

1 φλιτζάνι σουσάμι

1φλιτζάνι σπόρους chia, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, παπαρουνόσπορους

1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ΠΟΠ

1 μεγάλο ρόδι καθαρισμένο

1 φλιτζάνι ανάμεικτες σταφίδες  (άσπρες & μαύρες)

1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροσπασμένα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα,  χοντροσπασμένα

2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με κρύο νερό.

Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το καλύπτουμε με καθαρό νερό.

Το αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι και αρχίσει να «σπάει», να ανοίγει το περίβλημά του.

Το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.

Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μία καθαρή πετσέτα και απλώνουμε το σιτάρι να στεγνώσει πολύ καλά.

Το αφήνουμε για 3 – 4 ώρες ώστε να στεγνώσει τελείως και να μην έχει καθόλου υγρασία. Κατά διαστήματα το ανακατεύουμε για να στεγνώσει πιο εύκολα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ εκτός από τη ζάχαρη γιατί σκληραίνει το σιτάρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.

Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε.

Αν περισσέψει το διατηρούμε καλυμμένο στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπολ για 2 ημέρες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποια είναι τα φρούτα που χαρίζουν λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά;

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα φρούτα που είναι νόστιμα, χαρίζουν ομορφιά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μας δίνουν τις χαμηλότερες θερμίδες. Γεμίζουμε λοιπόν το...

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε. Γίνεται εύκολα και είναι...

Τί να κάνω αν με κόψει το παπούτσι;

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σε κόψει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι κάπου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε σε εναλλακτικό ζευγάρι, ούτε...

Πώς να φτιάξω σπιτικό scrub σώματος

Η απολέπιση του σώματος βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος ενώ το προετοιμάζει για να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα...

Πώς να ετοιμάσω το γάλα του μωρού τη νύχτα χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι;

Αν θηλάζεις τα πράγματα είναι απλά. Όπου και αν βρίσκεσαι παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου και το ταΐζεις από το στήθος σου. Αν όμως...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !