Ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι;

Tips

Οι τιμές του ρεύματος συνεχώς ανεβαίνουν και οι καταναλωτές ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο να βρουν τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση. Οι ηλεκτρικές συσκευές που επιβαρύνουν περισσότερο τον λογαριασμό της ηλεκτρικής ενέργειας είναι συγκεκριμένες και σε αυτές πρέπει να εστιάσουμε αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας τις δούμε λοιπόν μία μία.

  • Θερμοσίφωνας: 3.000 – 5.500W. Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα ή boiler μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης του νερού. Διαφορετικά, θα πρέπει να ανάβει μόνο όσο χρειάζεται για να ζεστάνει συγκεκριμένη ποσότητα νερού και σε καμία περίπτωση να μην ξεχνιέται αναμμένος.
  • Φούρνος: 2.000 – 4.000W. Η πολύωρη χρήση του φούρνου θα πρέπει να αποφεύγεται και καλό είναι όταν ανάβει να συνδυάζεται με το ψήσιμο περισσότερων από ενός φαγητών. Για παράδειγμα ταυτόχρονο ψήσιμο στον αέρα σε 2 σχάρες ή τοποθέτηση δεύτερου φαγητού αμέσως μετά το τέλος ψησίματος του πρώτου ώστε να μην έχει κρυώσει ο φούρνος.
  • Αερόθερμο: 2.000 – 3.000W. Το αερόθερμο πρέπει να χρησιμοποιείται εφεδρικά και συμπληρωματικά και όχι σαν κύριο μέσο θέρμανσης. Για παράδειγμα για να ζεσταθεί το μπάνιο πριν μπούμε για ντους.
  • Πιστολάκι μαλλιών: 1.800 – 2.500W. Στην περίπτωση του σεσουάρ το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν τα κομμωτήρια. Στα σπίτια η χρήση του δεν ξεπερνάει τα λίγα λεπτά της ώρας.
  • Μάτι κουζίνας: 1.500 – 2.000W. Υπάρχουν τρόποι να μαγειρέψουμε πιο οικονομικά. Κάνε κλικ εδώ για να τους μάθεις.
  • Βραστήρας: 1.200 – 3.000W. Το νερό βράζει πολύ πιο γρήγορα στον βραστήρα από ό,τι στο μάτι της κουζίνας οπότε η συνολική του κατανάλωση ενδέχεται να μην επηρεάζει τόσο τον λογαριασμό ρεύματος.
  • Πλυντήριο πιάτων: 1.200 – 1.500W. Για να περιορίσουμε τις φορές που το χρησιμοποιούμε πρέπει να το γεμίζουμε πλήρως σε κάθε κύκλο και να επιλέγουμε το οικονομικό πρόγραμμα.
  • Στεγνωτήριο ρούχων: 1.000 – 4.000W. Όποτε ο καιρός βοηθάει στο στέγνωμα, μπορούμε να απλώνουμε σε εξωτερικό χώρο. Διαφορετικά ας φροντίζουμε να το γεμίζουμε πλήρως σε κάθε κύκλο.
  • Σίδερο:000 – 2.000W. Το σίδερο είναι δυνατό να αποφεύγεται ή να περιορίζεται για κάποια ρούχα που δεν φοράμε εκτός σπιτιού. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα σιδερώνεις πιο γρήγορα και εύκολα κάνε κλικ εδώ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !