Ποιοι είναι οι φίλοι που έχουμε ανάγκη για το ξεχωριστό ταπεραμέντο τους;

Tips

Η πραγματική φιλία είναι το πιο ευγενές και  συνάμα το πιο ισχυρό συναίσθημα που συνδέει δύο ανθρώπους.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί χαρακτήρες ανθρώπων, ο κάθε ένας έχει τις ιδιαιτερότητές του και το δικό του ταπεραμέντο.

Ο πραγματικός φίλος είναι εκείνος που βρίσκεται δίπλα μας στις καλές και κακές στιγμές και σε εκείνον μπορούμε να βασιστούμε. Είναι εκείνος που μπορούμε να εξομολογηθούμε τα μυστικά μας χωρίς να κρινόμαστε.

Με τους αληθινούς φίλους μπορεί να έχουμε να ιδωθούμε μήνες, αισθανόμαστε σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος … και πάλι από την αρχή. Την αληθινή φιλία δεν την εμποδίζουν οι αποστάσεις ή ο χρόνος.

Κάποιοι άνθρωποι είναι τυχεροί όταν έχουν φίλους με διαφορετικούς χαρακτήρες και ταπεραμέντο. Υποσυνείδητα προστρέχουμε σε καθέναν από αυτούς ανάλογα με την περίπτωση. Οι περισσότεροι έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από το δικό μας, όμως κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Ποιοι λοιπόν είναι οι φίλοι που πρώτα προστρέχουμε για το ξεχωριστό ταπεραμέντο τους;

Ο «κολλητός»

Είναι ο πιο έμπιστος φίλος, αυτός που γνωρίζει κάθε πτυχή της ζωής μας και ξέρει ακριβώς τι νοιώθουμε και τι έχουμε ανάγκη. Είναι εκείνος που έχουμε μεγαλύτερη οικειότητα και επικοινωνούμε με τα μάτια. Είναι εκείνος που μοιράζεται το βάρος μας για να νοιώσουμε καλύτερα. Είμαστε σε συνεχή επαφή τηλεφωνική, διαδικτυακή ή φυσική. Εμείς το μόνο που ζητάμε από εκείνον είναι εμπιστοσύνη και εχεμύθεια, που εννοείται ότι θα πρέπει να είναι αμοιβαίο.

Εκείνος που συντρέχει

Είναι ο φίλος που τρέχει πάντα πρώτος να βοηθήσει και χαίρει της εμπιστοσύνης μας. Του αρέσει να δίνει λύση, από τα καθημερινά προβλήματα μέχρι τα πιο δύσκολα. Από το να προσέχει λίγο το σπίτι μας όταν λείπουμε μέχρι να μας συνοδεύσει στο γιατρό, αν χρειαζόμαστε κάποιον να πάρουμε δύναμη. Είναι ο φίλος που αξίζει να τον έχουμε δίπλα μας. Στα μάτια μας φαντάζει σαν superman και αξίζει τον θαυμασμό μας.

Ο «ψυχολόγος»

Είναι ο φίλος που μπορεί να βάζει τις σκέψεις μας σε μια σειρά. Να μας εξηγεί και να στέκεται σε πράγματα και καταστάσεις που εμείς προσπεράσαμε χωρίς να δώσουμε την ανάλογη σημασία. Εκείνος τα αναλύει και μας βοηθά να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τη ζωή μας. Είναι πάντα εκεί και έτοιμος να ψυχολογήσει σε βάθος… τους πάντες.

Ο καλλιτεχνικός τύπος

Είναι εκείνος ο φίλος που ασχολείται περισσότερο με τα πολιτιστικά, τη μουσική, τη φωτογραφία. Είναι ο καλύτερος για να επισκεφθείτε μαζί του μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες και οτιδήποτε έχει σχέση με την κουλτούρα. Μαζί του θα περάσετε απίθανα… είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες τάσεις. Επειδή σας γνωρίζει καλά, θα σας κάνει τις καλύτερες προτάσεις για ένα βιβλίο, μια ταινία, μια θεατρική παράσταση.

Ο ευζωιστής και ο ταξιδιάρης

Ο φίλος που είναι έξω καρδιά, θα περάσετε πολύ καλά μαζί του και σίγουρα θα ξεχάσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί. Σε εκείνον προστρέχουμε για να μας φτιάξει το κέφι.

Ξέρει να μας κάνει να γελάμε, μας χαρίζει αισιοδοξία και ένα ταξίδι μαζί του ή έστω μια μικρή απόδραση θα είναι επική.

Ξέρει τα καλύτερα μέρη, τα καλύτερα εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπορεί να είναι και εναλλακτικός. Αγαπά τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, τη φωτογραφία. Είναι πάντα η ψυχή της παρέας. Του αρέσει να μοιράζεται τις στιγμές του «ευ ζην» με τους φίλους τους.

Αν ανάμεσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά ανθρώπων ξεχωρίσετε τουλάχιστον τρία είστε από τους πιο τυχερούς ανθρώπους….

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !