Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Tips

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που θα διανθίσει το απεριτίφ σας και είναι πλημμυρισμένο με αντιοξειδωτικά και Ω 3 λιπαρά με ένα δροσερό λευκό κρασί είναι ότι καλύτερο …

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Ψύξη 1 ώρα / Εύκολη

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Από τον διακεκριμένο private chef Κώστα Γεωργατζά

Υλικά  για 2 άτομα

4 φέτες καπνιστού σολομού

60 – 80 γρ κρέμα τυριού

1/2 ματσάκι μαϊντανού

1/3 ματσάκι σχινόπρασο

1 κλωνάρι μαντζουράνα

1 lime

60 γρ. φύλλα βαλεριάνας

1 ψωμί κουβέρ, κατά προτίμηση τετράγωνο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Κόκκοι κόκκινου ή ροζ  πιπεριού

Τρόπος παρασκευής  

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να γίνει τραγανό.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και το σχινόπρασο ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από μισό lime, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ανάλαφρα.

Σε επιφάνεια ανοίγουμε μια μεμβράνη και στρώνουμε κατά μήκος τα φύλλα σολομού, απλώνουμε την κρέμα μυρωδικών και τυλίγουμε ομοιόμορφα σε ρoλό σφίγγοντας δυνατά.

Βάζουμε σε μια πιατέλα τα ρολά και απευθείας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βαλεριάνα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από το υπόλοιπο lime και ανακατεύουμε ανάλαφρα.

Βγάζουμε τα ρολά σολομού και κόβουμε την ποπιέτα σε φέτες των 2 εκ. περίπου και τα βάζουμε στην πιατέλα.

Ολόγυρα βάζουμε την βαλεριάνα και από πάνω αραδιάζουμε τα flakes ψωμιού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κόκκους κόκκινου ή ροζ πιπεριού και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !