Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που θα διανθίσει το απεριτίφ σας και είναι πλημμυρισμένο με αντιοξειδωτικά και Ω 3 λιπαρά με ένα δροσερό λευκό κρασί είναι ότι καλύτερο …

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Ψύξη 1 ώρα / Εύκολη

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Από τον διακεκριμένο private chef Κώστα Γεωργατζά

Υλικά  για 2 άτομα

4 φέτες καπνιστού σολομού

60 – 80 γρ κρέμα τυριού

1/2 ματσάκι μαϊντανού

1/3 ματσάκι σχινόπρασο

1 κλωνάρι μαντζουράνα

1 lime

60 γρ. φύλλα βαλεριάνας

1 ψωμί κουβέρ, κατά προτίμηση τετράγωνο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Κόκκοι κόκκινου ή ροζ  πιπεριού

Τρόπος παρασκευής  

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να γίνει τραγανό.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και το σχινόπρασο ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από μισό lime, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ανάλαφρα.

Σε επιφάνεια ανοίγουμε μια μεμβράνη και στρώνουμε κατά μήκος τα φύλλα σολομού, απλώνουμε την κρέμα μυρωδικών και τυλίγουμε ομοιόμορφα σε ρoλό σφίγγοντας δυνατά.

Βάζουμε σε μια πιατέλα τα ρολά και απευθείας στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βαλεριάνα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από το υπόλοιπο lime και ανακατεύουμε ανάλαφρα.

Βγάζουμε τα ρολά σολομού και κόβουμε την ποπιέτα σε φέτες των 2 εκ. περίπου και τα βάζουμε στην πιατέλα.

Ολόγυρα βάζουμε την βαλεριάνα και από πάνω αραδιάζουμε τα flakes ψωμιού.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με κόκκους κόκκινου ή ροζ πιπεριού και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !