Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίζετε τα γυαλιά σας

Tips

Η σωστή φροντίδα και καθαρισμός των γυαλιών σας μπορεί να διατηρήσει τους φακούς σε καλή κατάσταση και να βελτιώσει την ορατότητά σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε σωστά τα γυαλιά σας:

Πλύνετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε τυχόν λιπαρά μόρια  που μπορεί να μεταφερθούν στα γυαλιά.

Τοποθετήστε τα γυαλιά σας κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην αφαίρεση σωματιδίων ή σκόνης που μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές κατά τον καθαρισμό.

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα ήπιου σαπουνιού. Αποφύγετε τα σαπούνια που περιέχουν σκληρές χημικές ή αρωματικές ουσίες καθώς μπορεί να αφήσουν λεκέδες ή υπολείμματα στους φακούς.

Καθαρίστε τους φακούς με ελαφρές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε τα δάκτυλά σας για να κάνετε κυκλικές κινήσεις στην επιφάνεια του φακού. Βεβαιωθείτε επίσης ότι καθαρίζετε το πλαίσιο, ειδικά τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας.

Ξεβγάλτε με νερό. Τοποθετήστε τα γυαλιά σας κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε το σαπούνι.

Στεγνώστε τα γυαλιά σας. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, λινό πανί ή ένα ειδικό πανί για γυαλιά για να τα στεγνώσετε. Αποφύγετε τη χρήση χαρτοπετσετών, ρούχων ή άλλων υλικών που μπορεί να γρατζουνίσουν τους φακούς.

Για επιμόνους λεκέδες. Υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές λύσεις καθαρισμού για γυαλιά, που μπορείτε να αγοράσετε από τα καταστήματα οπτικών.

Προσοχή. Αποφύγετε τον καθαρισμό των γυαλιών σας με ατμό ή με σάλιο, καθώς αυτοί οι τρόποι δεν είναι αποτελεσματικοί και μπορεί να αφήσουν υπολείμματα ή λεκέδες στους φακούς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !