Περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής των μωρών

Tips

Τα μαλλιά των μωρών είναι πολύ πιο λεπτά και ευαίσθητα σε σχέση με των ενηλίκων, επομένως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη φροντίδα τους.

Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σαμπουάν για μωρά, το οποίο είναι ήπιο και δεν περιέχει σκληρά χημικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα τους.

Λούσιμο με μέτρο

Δεν είναι απαραίτητο να λούζετε τα μαλλιά του μωρού σας καθημερινά. Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι συνήθως αρκετές.

Απαλές κινήσεις

Όταν λούζετε το μωρό, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάκτυλά σας, με μια απαλή βούρτσα ή με ειδικό γάντι σιλικόνης.

Χρησιμοποιήστε φυσικά έλαια εάν χρειάζεται

Εάν το μωρό σας έχει πολύ ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή παρουσιάσει νινίδα, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο έλαιο καρύδας,  αμυγδαλέλαιο ή κάποιο ειδικό φαρμακευτικό σκεύασμα, αλλά πάντα να το συζητάτε πρώτα με τον παιδίατρο.

Προσοχή στο χτένισμα

Χρησιμοποιήστε μια απαλή βούρτσα ή χτένα για να αποτρέψετε το τράβηγμα ή το σπάσιμο των μαλλιών.

Προλάβετε την αραίωση των μαλλιών

Πολλά μωρά αναπτύσσουν μια περιοχή με λεπτά, και αραιά μαλλιά στο μέρος του κεφαλιού που ακουμπά στο κρεβάτι. Είναι καλό να προλαμβάνετε αυτήν την κατάσταση μετακινώντας συχνά τη θέση του κεφαλιού του μωρού σας όταν κοιμάται και κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα

Αν το μωρό σας έχει αρκετά μαλλιά, αποφύγετε τα πολύ σφιχτά χτενίσματα, τα λαστιχάκια και τα τσιμπιδάκια που μπορεί να τραβούν το τριχωτό της κεφαλής.

Είναι πάντα καλή ιδέα να συζητάτε τις ανησυχίες σας σχετικά με το τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας με τον παιδίατρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !