Ανεπανάληπτες τηγανιτές πατάτες στο Air Fryer

Tips

Οι τηγανιτές πατάτες που προετοιμάζονται σε ένα Air Fryer είναι μια υγιεινότερη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές τηγανιτές πατάτες, καθώς χρειάζονται σημαντικά λιγότερο λάδι, χωρίς το αποτέλεσμα να υστερεί από την παραδοσιακή συνταγή στο τηγάνι. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν πως με αυτή τη μέθοδο οι πατάτες είναι πιο νόστιμες αφού το τελικό αποτέλεσμα μυρίζει «πατάτα» και όχι «λάδι».

Εδώ είναι ένας βασικός οδηγός για να τις προετοιμάσετε:

Υλικά

Πατάτες κομμένες σε ραβδάκια

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Προαιρετικά: άλλα μπαχαρικά όπως πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη κλπ.

Οδηγίες

Προετοιμασία: Ξεπλύνετε τις πατάτες και κόψτε τις σε λωρίδες.

Αφαιρέστε το περίσσιο νερό: Σκουπίστε τις πατάτες με ένα πανί ή με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε το περίσσιο νερό.

Λάδι και μπαχαρικά: Ρίξτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τυχόν άλλα μπαχαρικά που θέλετε. Ανακατέψτε καλά ώστε όλες οι πατάτες να είναι καλά λαδωμένες.

Μαγείρεμα στο Air Fryer: Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του Air Fryer σε μία στρώση. Αυτό θα βοηθήσει να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

Ρυθμίσεις μαγειρέματος: Ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη στα 15-20 λεπτά και τη θερμοκρασία στους 180-200°C. Ανακατέψτε τις πατάτες στη μέση της διαδικασίας για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο τηγάνισμα.

Έλεγχος ετοιμότητας: Οι πατάτες θα πρέπει να είναι χρυσαφένιες και τραγανές. Διαφορετικά, μπορείτε να τις αφήσετε για λίγο ακόμα.

Σερβίρετε: Αφαιρέστε τις πατάτες από τον Air Fryer και απολαύστε τις ζεστές.

Αυτός είναι ένας βασικός οδηγός για τηγανιτές πατάτες στο Air Fryer, αλλά μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά και συνδυασμούς για να βρείτε την τέλεια γεύση για εσάς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !