Πώς λιώνω τη σοκολάτα

Tips

Η λιωμένη σοκολάτα είναι ένα υλικό που χρειαζόμαστε συχνά στη ζαχαροπλαστική. Τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε επικάλυψη για τα κέικ, τα μάφινς, τα μπισκότα, τα μελομακάρονα, ενώ συχνά τη χρησιμοποιούμε για την παρασκευή ζεστών ροφημάτων σοκολάτας και ως γέμιση σε γλυκά.

Για να τη λιώσουμε σωστά, χωρίς να την κάψουμε και χωρίς να μείνουν ολόκληρα κομματάκια πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Επιλέγουμε ημίγλυκη σοκολάτα με περιεκτικότητα βούτυρο κακάο πάνω από 32%.

Αρχικά, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι. Εναλλακτικά, αγοράζουμε δάκρια σοκολάτας που είναι ήδη στο σωστό μέγεθος ώστε να λιώνουν ομοιόμορφα.

Σε μπεν μαρί (κανονικό ή αυτοσχέδιο)

  • Χρησιμοποιούμε μπεν μαρί ή εναλλακτικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσαρμόζουμε από πάνω ένα μπολ μεταλλικό ή γυάλινο πυρίμαχο, χωρίς να ακουμπάει στο νερό.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • Αν θέλουμε έξτρα γυαλάδα προσθέτουμε λίγο έλαιο καρύδας.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και την τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 600W.
  • Ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια μαρίζ.
  • Τοποθετούμε ξανά τη σοκολάτα στον φούρνο και ρυθμίζουμε στα 15 δευτερόλεπτα και στα 600W.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε 15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !