Chips Κολοκύθας στο air fryer

Tips

Η παρασκευή chips κολοκύθας σε air fryer είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για ένα σνακ. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να φτιάξετε τα δικά σας chips κολοκύθας:

Υλικά

1 μικρή κολοκύθα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά κατά προτίμηση (π.χ., πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη)

Ξύδι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμασία Κολοκύθας: Καθαρίστε και κόψτε την κολοκύθα σε πολύ λεπτές φέτες, περίπου 1-2 χιλιοστά. Ένα μαντολίνο ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι μπορεί να βοηθήσει για να κοπούν ομοιόμορφες οι φέτες.

Μαρινάρισμα: Βάλτε τις φέτες κολοκύθας σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα επιθυμητά μπαχαρικά. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγο ξύδι. Ανακατέψτε καλά ώστε όλες οι φέτες να είναι επικαλυμμένες με το μίγμα.

Προθέρμανση του Air Fryer: Προθερμάνετε το air fryer στους 180°C.

Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις φέτες κολοκύθας στο καλάθι του air fryer, φροντίζοντας να μην αλληλοκαλύπτονται. Ίσως χρειαστεί να τις ψήσετε σε παρτίδες ανάλογα με το μέγεθος του air fryer σας.

Χρόνος Ψησίματος: Ψήστε για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Μπορεί να χρειαστεί να ανακατέψετε τις φέτες ή να τις γυρίσετε στη μέση του ψησίματος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Προσοχή στο Ψήσιμο: Ελέγχετε τακτικά τα chips καθώς μπορούν εύκολα να καούν.

Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τα chips από το air fryer και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε. Μπορούν να σερβιριστούν ως σνακ με συνοδεία ξινής κρέμας ή σάλτσας γιαουρτιού ή ως συνοδευτικό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !