Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα φράουλα με στέβια

Tips

Η μαρμελάδα φράουλα είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Ακόμα και όταν οι  φράουλες δεν είναι στην εποχή τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες. Από την άλλη, η στέβια αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική του ζάχαρης κατάλληλη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και το σωματικό τους βάρος.

Ακολουθεί μια απλή συνταγή για μαρμελάδα φράουλα με στέβια:

Υλικά

1 κιλό φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα οι πιο μεγάλες)

2/3 φλιτζανιού στέβια (ανάλογα με τη γλυκύτητα που προτιμάτε)

Χυμό από 1 λεμόνι

1 φακελάκι ζελατίνη (10 γραμμάρια)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τοποθετήστε τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού.

Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν οι φράουλες αρχίσουν να απελευθερώνουν τα υγρά τους και να μαλακώνουν, προσθέστε τη στέβια.

Συνεχίστε το βράσιμο και μετά από 10 λεπτά προσθέστε τη ζελατίνη.

Ανακατεύετε τακτικά, για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι η μαρμελάδα να πάρει την επιθυμητή πυκνότητα.

Κατά το τέλος του βρασμού, δοκιμάστε με ένα κουταλάκι και προσαρμόστε τη γλυκύτητα, προσθέτοντας επιπλέον στέβια αν χρειάζεται.

Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, αφήστε τη να κρυώσει λίγο πριν την τοποθετήσετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αποθηκεύστε την στο ψυγείο.

Προσοχή: Η στέβια έχει πολύ πιο έντονη γλυκύτητα από τη ζάχαρη, επομένως είναι σημαντικό να την προσθέτετε με μέτρο και να δοκιμάζετε καθώς προχωράτε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !