Ρολά Προσούτο με ρόκα, ημίλιαστη ντομάτα και φλοίδες παρμεζάνας

Tips

Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε ένα απίθανο και πολύ eclectic ορεκτικό. Το σίγουρο είναι ότι αρέσει πολύ. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε και το τυρί που σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο.

Ενδείκνυται και για food pairing λευκό κρασί μαλαγουζιά ή sauvignon ή ροζέ. Το απολαύσαμε στο γνωστό εστιατόριο Fouzer, στην Αγία Παρασκευή

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ρολά Προσούτο με ρόκα, ημίλιαστη ντομάτα και φλοίδες παρμεζάνας

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες προσούτο ωρίμανσης

30 γρ baby ρόκα

4 ημίλιαστες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια

8 φλοίδες παρμεζάνας

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Ντομάτα φρέσκη, κομμένη σε κύβους

Ελαιόλαδο

Ξύσμα μαύρης τρούφας

Τρόπος παρασκευής

Απλώνουμε τις φέτες προσούτο σε μια επιφάνεια.

Γεμίζουμε κάθε φέτα με λίγη ρόκα, ένα κομμάτι ημίλιαστη ντομάτα, δύο φλοίδες παρμεζάνας και τυλίγω προσεκτικά.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φινίρουμε το πιάτο με φρέσκια ντομάτα και ξύσμα μαύρης τρούφας.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !