Πώς να φτιάξω νόστιμες βραστές πατάτες

Tips

Οι βραστές πατάτες μπορούν να φαγωθούν σκέτες, μπορούν όμως να αποτελέσουν συστατικό για πατατοσαλάτα ή για πουρέ. Σε κάθε περίπτωση, αν τις βράσουμε με τον σωστό τρόπο γίνονται πιο νόστιμες και πιο απολαυστικές στην υφή.

Ας δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

  1. Ζητάμε από τον μανάβη μας να μας προτείνει τις κατάλληλες πατάτες για βράσιμο.
  2. Επιλέγουμε πατάτες μετρίου μεγέθους και σχετικά όμοιες μεταξύ τους.
  3. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις τρίβουμε με το λεπτό συρματάκι από το σφουγγάρι.
  4. Τοποθετούμε τις πατάτες στον πάτο μιας κατσαρόλας, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν και αλατίζουμε. Προσοχή, το νερό πρέπει να είναι κρύο.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρυθμίζουμε το μάτι στο δυνατό.
  6. Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να σιγοβράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.
  7. Δοκιμάζουμε με το πηρούνι αν είναι έτοιμες, τρυπώντας μία από αυτές. Αν το πηρούνι με ευκολία περνάει από τη μία άκρη ως την άλλη τότε είναι έτοιμες.
  8. Αποσύρουμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό για να αποφλοιωθούν με μια κίνηση.

Σημείωση: Αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα αφαιρούμε πρώτα το φλούδι, όμως πρέπει σε αυτή την περίπτωση να γνωρίζουμε ότι οι πατάτες θα έχουν χάσει μέρος από τη γεύση τους και η υφή τους θα είναι πιο υγρή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !