Πώς να φτιάξω σπιτική ζαχαρόπαστα

Tips

Η σπιτική ζαχαρόπαστα είναι μια υπέροχη εναλλακτική για την αγοραστή ζαχαρόπαστα και μπορεί να φτιαχτεί εύκολα με λίγα απλά υλικά. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε κέικ και  μπισκότα ή να την πλάσετε σε ό,τι σχήμα θέλετε δημιουργώντας μικρά ζαχαρωτά ή στολίδια για τα γλυκά σας.

Εδώ είναι μια βασική συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική ζαχαρόπαστα:

Υλικά

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

4 κουταλιές σούπας νερό

1 κουταλιά τριμμένη ζελατίνη

1 κουταλιά κορν φλάουρ

1 κουταλάκι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο αρωματικό εκχύλισμα (προαιρετικά)

Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Οδηγίες

Αρχίστε αναμειγνύοντας τη ζελατίνη με το νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.

Κάντε μια κοιλότητα στο κέντρο του μπολ και προσθέστε το μείγμα ζελατίνης και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το χρώμα που θέλετε να πετύχετε.

Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζαχαρόπαστα. Αν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμα ζάχαρη για να ρυθμίσετε την υφή.

Αφήστε τη ζαχαρόπαστα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Αν θέλετε, προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο αρωματικό εκχύλισμα για γεύση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !