Πώς να κάνω μέτριο ελληνικό καφέ

Tips

Ο καφές είναι καθημερινή απαραίτητη συνήθεια για την πλειονότητα των Ελλήνων. Και ο ελληνικός καφές έχει αμέτρητους φανατικούς φίλους του που δεν τον αλλάζουν με τίποτα. Ο καθένας μάλιστα έχει τις προτιμήσεις του ως προς την ποσότητα της ζάχαρης. Ο σκέτος και ο γλυκός παρασκευάζονται εύκολα όμως ο μέτριος θέλει προσοχή καθώς υπάρχουν στη γεύση του κάποιες διαβαθμίσεις ανάλογα με τα γούστα.

Ας δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις μέτριο καφέ για κάθε γούστο.

Ο ελληνικός καφές θέλει μαεστρία:

  1. Βάζουμε στο μπρίκι μας την επιθυμητή ποσότητα νερού, και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να ζεσταθεί
  2. Όταν το νερό είναι χλιαρό, προσθέτουμε πρώτα τον καφέ και στη συνέχεια τη ζάχαρη, χωρίς να ανακατεύουμε. Αφήνουμε το υλικό να βυθιστεί μόνο του.
  3. Μόλις βυθιστεί, με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε προς μία κατεύθυνση
  4. Βγάζουμε το κουτάλι και αφήνουμε τον καφέ να βράσει
  5. Όταν αρχίζει να δημιουργείται περιμετρικά του χείλους του μπρικιού ένας δακτύλιος, τον παρακολουθούμε συνεχώς και αποσύρουμε το μπρίκι από τη φωτιά όταν ο δακτύλιος κλείσει τόσο ώστε στη μέση να έχει μείνει ένας μικρός δίσκος διαμέτρου 1-2 εκατοστών
  6. Σερβίροντας τον καφέ από ψηλά δημιουργούμε ένα πιο λεπτό καϊμάκι που σχεδόν εξαφανίζεται μετά την πρώτη ρουφηξιά ενώ σερβίροντας των καφέ από χαμηλά έχουμε πιο παχύ καϊμάκι που μένει για περισσότερο.

Ας δούμε και τις αναλογίες:

Μέτριος προς πικρός

1 δόση καφές

½  δόση ζάχαρη

Μέτριος

1 δόση καφές

1 δόση ζάχαρης

Μέτριος προς γλυκός

1 δόση καφές

1 ½ δόση ζάχαρη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !