Περίσσεψε κοτόπουλο. Τί να το κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το να περισσέψει κοτόπουλο είναι κάτι που δεν πρέπει να σε προβληματίζει καθόλου. Αρχικά, βγάλε του τα κόκκαλα και τοποθέτησε το ψαχνό σε ένα δοχείο ψυγείου που να κλείνει αεροστεγώς. Επειδή το κοτόπουλο είναι αρκετά ευπαθές, καλό θα ήταν να το συντηρήσεις στον πιο ψυχρό τομέα του ψυγείου σου ή στην κατάψυξη.

Ορίστε μερικές ιδέες για να το αξιοποιήσεις:

  1. Ανακάτεψε το κοτόπουλο με μαγιονέζα, μουστάρδα ή και τα δύο. Έπειτα, πρόσθεσε στο μίγμα λαχανικά όπως αρακά, κάπαρη, καρότο κομμένο σε κυβάκια και πιπεριά.  Απόλαυσέ το σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση σε σάντουιτς ή ανακάτεψέ το με κρύα ζυμαρικά (κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι, πένες) για να δημιουργήσεις μια λαχταριστή μακαρονοσαλάτα.
  2. Τοποθέτησε το φιλέτο κοτόπουλου πάνω πράσινη σαλάτα και πρόσθεσε παξιμαδάκια ή κρουτόν και τριμμένο τυρί, όπως παρμεζάνα ή Grana Padano. 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικου θα απογειώσουν τη γεύση αυτής της σαλάτας που μπορεί κάλλιστα να υποκαταστήσει ένα κύριο γεύμα.
  3. Τοποθέτησε πάνω σε μια βάση πίτσας (έτοιμη ή χειροποίητη) ή σε μια σουβλακόπιτα τα υλικά της αρεσκείας σου, όπως σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, πιπεριά, το κοτόπουλο που περίσσεψε κομμένο σε μικρά κομμάτια, τυρί κρέμα και τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήσε για λίγα λεπτά στον φούρνο με αναμμένη μόνο την κάτω  αντίσταση και σε 15 λεπτά η σπιτική πίτσα είναι έτοιμη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !