Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό. Τι κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το μαγείρεμα λίγο πολύ, σε αντίθεση με τη ζαχαροπλαστική που στηρίζεται σε ακριβείς αναλογίες υλικών, γίνεται με το μάτι. Συχνά λοιπόν συμβαίνει να σου πέσει περισσότερο αλάτι. Μην προβληματίζεσαι, στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Καλό βέβαια θα ήταν να δοκιμάσεις το φαγητό πριν τελειώσει το μαγείρεμά του, καθώς έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να το σώσεις.

Για να δούμε μερικούς τρόπους:

  1. Για φαγητό κατσαρόλας, όπως κρέας κοκκινιστό, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό, να δοκιμάσεις και να προσθέσεις ακόμα περισσότερο αν χρειάζεται. Για να μη χάσει η σάλτσα τη γεύση της, πρόσθεσε και τις αντίστοιχες ποσότητες ντομάτας, λαδιού και μπαχαρικών.
  2. Αν ταιριάζει, μπορείς να προσθέσεις κάποιο αμυλούχο συστατικό. Έτσι θα μπορούσες ρίχνοντας κριθαράκι να μετατρέψεις το κοκκινιστό σε γιουβέτσι, ρίχνοντας πατάτες να φτιάξεις ένα γιαχνί ή με ρύζι να φτιάξεις ένα ωραίο πιλάφι. Τα όσπρια μπορείς άνετα να τα ταιριάξεις με ρύζι σπυρωτό ή καρολίνα, και να μετατρέψεις τις φακές σε φακόρυζο και τα ρεβύθια σε ρεβυθόρυζο. Γενικά, το άμυλο έχει την ιδιότητα να απορροφά το αλάτι.
  3. Αν ωστόσο δεν θέλεις να μετατρέψεις το φαγητό σε κάτι άλλο, μπορείς απλά να ρίξεις μια πατάτα μέσα στην κατσαρόλα, να την αφήσεις να βράσει ώστε να απορροφήσει το αλάτι και να την αφαιρέσεις λίγο αργότερα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !