Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό. Τι κάνω;

Tips

Το μαγείρεμα λίγο πολύ, σε αντίθεση με τη ζαχαροπλαστική που στηρίζεται σε ακριβείς αναλογίες υλικών, γίνεται με το μάτι. Συχνά λοιπόν συμβαίνει να σου πέσει περισσότερο αλάτι. Μην προβληματίζεσαι, στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Καλό βέβαια θα ήταν να δοκιμάσεις το φαγητό πριν τελειώσει το μαγείρεμά του, καθώς έτσι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να το σώσεις.

Για να δούμε μερικούς τρόπους:

  1. Για φαγητό κατσαρόλας, όπως κρέας κοκκινιστό, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό, να δοκιμάσεις και να προσθέσεις ακόμα περισσότερο αν χρειάζεται. Για να μη χάσει η σάλτσα τη γεύση της, πρόσθεσε και τις αντίστοιχες ποσότητες ντομάτας, λαδιού και μπαχαρικών.
  2. Αν ταιριάζει, μπορείς να προσθέσεις κάποιο αμυλούχο συστατικό. Έτσι θα μπορούσες ρίχνοντας κριθαράκι να μετατρέψεις το κοκκινιστό σε γιουβέτσι, ρίχνοντας πατάτες να φτιάξεις ένα γιαχνί ή με ρύζι να φτιάξεις ένα ωραίο πιλάφι. Τα όσπρια μπορείς άνετα να τα ταιριάξεις με ρύζι σπυρωτό ή καρολίνα, και να μετατρέψεις τις φακές σε φακόρυζο και τα ρεβύθια σε ρεβυθόρυζο. Γενικά, το άμυλο έχει την ιδιότητα να απορροφά το αλάτι.
  3. Αν ωστόσο δεν θέλεις να μετατρέψεις το φαγητό σε κάτι άλλο, μπορείς απλά να ρίξεις μια πατάτα μέσα στην κατσαρόλα, να την αφήσεις να βράσει ώστε να απορροφήσει το αλάτι και να την αφαιρέσεις λίγο αργότερα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !