Πόνος στην μέση ή στην πλάτη … ποιες οι στάσεις που πρέπει να αποφεύγουμε;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τελικά όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονούνται για πόνους στην πλάτη. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή θα υποφέρουν από πόνο στη μέση και την πλάτη. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η κακή στάση καθίσματος στο γραφείο ή κάποιες άγαρμπες κινήσεις είναι οι αιτίες.

Αν όμως ο πόνος είναι δυνατός και απόλυτα εντοπισμένος θα πρέπει να απευθυνθούμε άμεσα στο γιατρό, γιατί μπορεί να προέρχεται και από κάποιο ζωτικό όργανο όπως η καρδιά.

Εμείς θα σας υποδείξουμε τις λάθος στάσεις που θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Μην κάθεστε με σκυμμένη πλάτη

Το σίγουρο είναι ότι περνάμε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και τις περισσότερες φορές η πλάτη μας είναι σκυμμένη για να βλέπουμε καλύτερα ή γιατί έτσι έχουμε λανθασμένα συνηθίσει.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να καθόμαστε βαθιά στην καρέκλα μας και η πλάτη μας να είναι κυριολεκτικά κολλημένη στην πλάτη της καρέκλας.

Τα δύο χέρια πρέπει να στηρίζονται στα μπράτσα της καρέκλας ή πάνω στο γραφείο μέχρι τους αγκώνες την ώρα που γράφουμε στον υπολογιστή.

Μην σταυρώνετε τα πόδια

Μπορεί να βρίσκουμε ιδιαίτερα άνετο να καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια στην καρέκλα ή στον καναπέ. Λάθος γιατί η πλάτη σας θα αρχίσει να παραπονείται…

Ο κύριος λόγος είναι ότι έτσι διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος και το χειρότερο αναγκάζουμε τη σπονδυλική στήλη να στρίβει για να στηρίξει το σώμα.

Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να αποφεύγουμε τα σταυρωμένα πόδια στο ύψος των αστραγάλων όταν καθόμαστε στο γραφείο, αφού η κίνηση αυτή ταλαιπωρεί τη μέση και την πλάτη.

Επιλέγουμε σωστά παπούτσια

Πόσες φορές αλήθεια φοράμε ψηλοτάκουνα παπούτσια. Θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς αν υπάρχει πρόβλημα στη μέση ή την πλάτη.

Το ίδιο επιζήμια με τα ψηλοτάκουνα είναι και τα παπούτσια με πολύ χαμηλό τακούνι όπως οι μπαλαρίνες, γιατί δεν απορροφούν τους κραδασμούς.

Το ιδεατό τακούνι είναι 3-4 εκ. και η σόλα θα πρέπει να έχει ειδική επένδυση για να είναι μαλακή.

Μην σταματάτε τη γυμναστική

Κάποιοι με τον πρώτο πόνο σταματούν άμεσα τη γυμναστική. Λάθος, αν υποφέρετε από πόνο είναι απαραίτητη η άσκηση και η φυσιοθεραπεία για να δυναμώσετε και να στηρίξετε τη σπονδυλική σας στήλη. Οι ορθοπεδικοί και οι φυσιοθεραπευτές δηλώνουν ότι «η σωστή θεραπεία είναι η άσκηση και η κίνηση».

Μην ντύνεστε όρθιοι

Πολλές φορές βιαζόμαστε γιατί ο χρόνος τρέχει και ντυνόμαστε όρθιοι. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε για να βάλουμε το παντελόνι ή τις κάλτσες μας. Λάθος… θα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στο ντύσιμό μας και να το κάνουμε πάντα καθιστοί.

Δεν σκύβουμε με τεντωμένα πόδια

Αν θέλουμε να σηκώσουμε ένα βάρος ή ακόμα και ένα στυλό ή το παιδί μας από το κρεβάτι, ποτέ δεν σκύβουμε κάνοντας κάμψη του κορμού και έχοντας τα πόδια τεντωμένα. Αντιθέτως θα λυγίσουμε και τα δύο πόδια και θα χαμηλώσουμε σε ύψος, για να μειώσουμε την καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.

Αν το αντικείμενο που θέλουμε να σηκώσουμε είναι βαρύ, καλύτερα να μην κάνουμε πειράματα. Ζητείστε τη βοήθεια κάποιου άλλου για να μην επιβαρύνετε τη μέση και την πλάτη σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !