Φράουλες με brandy, lime & κόκκινο  πιπέρι, δροσερό sorbet φράουλα και κρέμα μασκαρπόνε

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Γεύση δροσερή και συνάμα τόσο αρωματική και νόστιμη. Οι φράουλες μαρινάρονται και αποκτούν γεύση εξωτική. Το sorbet μπορεί να είναι και από φρούτα του δάσους και η κρέμα μασκαρπόνε δίνει τη δική της πινελιά.

Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Χρόνος ψύξης 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Φράουλες με brandy, lime & κόκκινο  πιπέρι, δροσερό sorbet φράουλα και κρέμα μασκαρπόνε 

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Υλικά  για 4 άτομα 

200 γρ sorbet φράουλα ή φρούτα του δάσους

Για τις φράουλες

500 γρ. φρέσκιες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα

100 ml brandy

1 lime, χυμό και ξύσμα

20 γρ κόκκινο πιπέρι, περασμένο από σίτα

Για την κρέμα 

100 γρ μασκαρπόνε

20 γρ άχνη ζάχαρη

60 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις φράουλες και προσθέτουμε το brandy, το χυμό και το ξύσμα από το lime και το κόκκινο πιπέρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και το τυρί κρέμα μασκαρπόνε.

Χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε μερικές μαριναρισμένες φράουλες και από πάνω βάζουμε ένα κενέλ sorbet φρούτα του δάσους.

Φινίρουμε το πιάτο με κρέμα μασκαρπόνε πάνω στο sorbet και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Κενέλ (quenelle) είναι το αυγοειδές σχήμα που δίνουμε στο παγωτό, το sorbet ή την μους

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !