Φράουλες με brandy, lime & κόκκινο  πιπέρι, δροσερό sorbet φράουλα και κρέμα μασκαρπόνε

Tips

Γεύση δροσερή και συνάμα τόσο αρωματική και νόστιμη. Οι φράουλες μαρινάρονται και αποκτούν γεύση εξωτική. Το sorbet μπορεί να είναι και από φρούτα του δάσους και η κρέμα μασκαρπόνε δίνει τη δική της πινελιά.

Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Χρόνος ψύξης 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Φράουλες με brandy, lime & κόκκινο  πιπέρι, δροσερό sorbet φράουλα και κρέμα μασκαρπόνε 

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Υλικά  για 4 άτομα 

200 γρ sorbet φράουλα ή φρούτα του δάσους

Για τις φράουλες

500 γρ. φρέσκιες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα

100 ml brandy

1 lime, χυμό και ξύσμα

20 γρ κόκκινο πιπέρι, περασμένο από σίτα

Για την κρέμα 

100 γρ μασκαρπόνε

20 γρ άχνη ζάχαρη

60 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις φράουλες και προσθέτουμε το brandy, το χυμό και το ξύσμα από το lime και το κόκκινο πιπέρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και το τυρί κρέμα μασκαρπόνε.

Χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε μερικές μαριναρισμένες φράουλες και από πάνω βάζουμε ένα κενέλ sorbet φρούτα του δάσους.

Φινίρουμε το πιάτο με κρέμα μασκαρπόνε πάνω στο sorbet και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Κενέλ (quenelle) είναι το αυγοειδές σχήμα που δίνουμε στο παγωτό, το sorbet ή την μους

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !