Πώς να καθαρίσεις το σφουγγαράκι της κουζίνας

Tips

Το σφουγγαράκι της κουζίνας έρχεται σε επαφή με ζεστό νερό και υπολείμματα φαγητού γεγονός που το καθιστά ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όπως σαλμονέλα, σταφυλόκοκκο, ecoli κ.α.

Ακόμα και αν το πλένουμε μετά από κάθε χρήση με σαπούνι δεν είναι αρκετό. Ωστόσο, πρέπει να το καθαρίζουμε τακτικά για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με την υγεία μας.

Τί θα χρειαστούμε για τον αποτελεσματικό του καθαρισμό;

  • 1 άδεια συσκευασία απορρυπαντικού πλυντηρίου (ξεπλυμένη)
  • 1 μέρος χλωρίνης (παχύρευστης)
  • 9 μέρη νερού
  • Γάντια κουζίνας
  • Χωνί
  • 1 λεκάνη
  • Το σφουγγαράκι

Φοράμε τα γάντια μας και τοποθετούμε το χωνί στο στόμιο της άδειας συσκευασίας.  Προσθέτουμε 9 μέρη νερού και ένα μέρος χλωρίνης.

Αποσύρουμε το χωνί, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά το μπουκάλι.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπουκαλιού σε μια λεκάνη και βυθίζουμε μέσα το σφουγγαράκι.

Το αφήνουμε για μια ώρα, το αποσύρουμε, το στραγγίζουμε και το πλένουμε με υγρό πιάτων.

Στη συνέχεια είναι έτοιμο να επαναχρησιμοποιηθεί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !