Πώς πλένω τα ρουχαλάκια του μωρού;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η επιδερμίδα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητη στους ερεθισμούς. Τα ρούχα του λοιπόν πρέπει να πλένονται με φροντίδα  καθώς έρχονται σε συνεχή επαφή με το δέρμα του.

Ας δούμε τί πρέπει να προσέξεις:

  • Όταν επιλέγεις ρούχα για το μωρό, να φροντίζεις να είναι ανοιχτόχρωμα και κατασκευασμένα από φυσικές ίνες, όπως βαμβάκι.
  • Προμηθεύσου ένα ειδικό απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα, κατάλληλο για πλύσιμο στο χέρι και στο πλυντήριο.
  • Πλύνε τα βρεφικά ρούχα μόνα τους, σε ξεχωριστή πλύση από τα άλλα ρούχα της οικογένειας
  • Επίλεξε στο πλυντήριο το ειδικό πρόγραμμα για τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων.
  • Αν το πλυντήριό σου δεν διαθέτει αυτή τη ρύθμιση επίλεξε ένα πρόγραμμα πλυσίματος στους 40-50 βαθμούς ανάλογα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των ρούχων.
  • Μην προσθέτεις μαλακτικό ή λευκαντικό.
  • Όταν τελειώσει ο κύκλος πλύσης αφαίρεσε τα ρούχα από τον κάδο και άπλωσέ τα αμέσως.
  • Αν διαθέτεις στεγνωτήριο προτίμησε να τα στεγνώσεις εκεί, ώστε να γίνει ταυτόχρονα και η αποστείρωσή τους. Έτσι δεν θα χρειάζονται σιδέρωμα.
  • Αν πλένεις στο χέρι, φρόντιζε να ξεβγάζεις πολύ καλά το απορρυπαντικό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !